Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ARKA CAMIN ALTINDA OKSİTLENME

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda atillaeldem tarafından 11 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende 2008 model 1.4 team abs var arkacamın altında bulunan su oluğundao oksitlenme başlamış.görünce şok oldum.hani bagaj lastiğinin takıldığı yerden bahsediyorum.gözle görürnür birşekilde hemde 7,8 noktadan birden.iyice inceledim o kısımların boyalarını çok ince verniksiz ve özensiz atmışlar bence boya çok ince gelip suyla metalin temasını kesemedi.başına böyle bir olay gelen varmı

2. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    evet aynı şey bende de var nasıl yapacağız onu

3. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    seninki kaç model

4. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    2008 1.5 team abs

5. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servise gitsek boyarlarsada işlem görmüş olacak bu yüzden canım sıkılıyor

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu konu uzun zaman önce açılmıştı bende de var. ama yok:)

50 gr boya kardırdım..renkön kaapı eşiğinde var. platin gri için : 5S..(Silver:gümüş)nemli bezle bastırarak silnce geçiyor. kuruduktan sonra 0 numara sulu boya fırçası ile bir noktacık boya sürüyorum. birde yılda 3-5 kez oradaki bagaj lastiğini kaldırıp cila çekiyorum su tutmasın ve hava ile temas etmesin diye. ama çok zor durumda kalırsak boyattırmak zorunda kalabiliriz. servise gitsen doğru garanti kapsamında getir boyayalım diyeceklerdir. arabayı değiştirecek halleri yok. o da sizi rahatsız ettiğine göre benim gibi bir çözüm üretebilrsiniz

o bölgeyi iyi taşlamamışlar. küçük kusurlar var yada gözenekler herhalde. kontrol şart
    Düzenleyen : mdx78

7. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    boyada ucuza kaçılmış, cilasız alelade şekilde atılmış iç kısımlara....bu yüzden pas-oksit sorunları doğal...

8. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mdx78 teşekkür ederim.motor kaputunun iç kısımlarıda aynı şekilde boyanmış acaba oralar ne zaman oksitlenecek

9. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o bölgede bir şey görmedim bu zamana kadar ve motorun da sıcaklığını düşünecek olursak olacağını pek tahmin etmiyorum. (ama arabanıza ayda yılda bir biniyorsanız onuda bilemem, hemen hemen hergün çalışan arabanın o bölgesi kuru olur)

olursada ya kuzu kuzu garantiden boyatacağız, yada mahkemeye verip paramızı mı alacak yoksa ne yapacağız bilemiyorum.

10. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    admiralarda da aynı yerde sorunlar oluyor. ne yazıkki hyundai bağaj içine boya atmıyor. bu yüzdende oksitlenme çabucak başlıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

11. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaş yanlış anlamış ben abagajdan bahsediyorum orası neyle ısınıp kuru kalacak anlamadım .arabaya fazla binmeyle pek alakası yok bence

12. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    valla benimkisi 2,5 yaşında bir nokta bile yok

13. Misafir

Misafir Guest

Ben alır almaz PVC bir malzemeden güzelce döşemeyi düşünüyorum. Hem sıvı sızdırmaz hemde koruyucu olur. Ama önce belki boyayı verniklerim.

14. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bagajı yazan diğer arkadaş motor kaputunu yazan benim.. yani benim açımdan yanlış anlama yok..

hyundai nin derdi ne ise o bölgeye hiç önem vermemiş. sonuçta oraya sac nokta kaynakla eklenmiş..acaba anti-pas ı yok mu bilemiyorum. nasıl 6 sene paslanmazlık garantisi verebiliyorlar onuda anlamış değlim.

hyundai assan ın yıllık karı kaç bilen var mı. bu kadar eps ve amortisör değiştiren bir model fabrikaya kaça mal olur acaba. bide şu tampon meselesi geçen yine gördüm yamuk tamponlu era..dizel di..egsozun çıktığı yerde plastik tampon iler yani dışarı doğru genişlemiş sanki dumanın üflemesi ile doğru yamulmuş gibi. yakında millet garantiden tampon değiştirtmeye başlar

15. atillaeldem

atillaeldem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar servise gidip olayı anlattım arabanın boya garantisi 2 yılmış bu durumda olan arkadaşlar varsa acele etsinler servise gitmek için

16. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En az bu durumda 10 araç gördüm.milenyumlarda da var,Admirelarda da var era larda da.Henüz plazadan çıkmamış araçta bile bu beneklerden vardı.Sanırım fabrika bahçesinde yağmurun altında hayli bekletiyorlar.

Ha bir şey olur mu, temiz tutulursa hiç bir şey olmaz.Ama bu araçların evladiyelik araçlar olduğu da pek söylenemez,10-15 sen sonra çürüyüp dökülürsede şaşırmam..Bir çok renault 9 gördüm krikoyla kaldırılırken kaportası çürükten içine göçen, yada 131 ler gördüm amortisör bağlantısından çürüyerek komple kurtulan..Hyundai de bir mercedes,volvo,audi değildir adı geçen markaların modellerin ayarı bir araçtır nihayetinde.

Kaput içinde amortisör başlarının hemen 2 parmak arkasında çapraz duran saclar var.Onlarda da ordan giren yağmur suyundan kaynaklı farklı bir oksitlenme görebilirsiniz.(pas gibi kırmızı değil küf gibi yeşilimsi)

Bu dediğimin fotosu yok henüz ama diğer bagaj çevresinin ve arka cam altının fotolarını ekliyorum.

17. işte

işte Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet arkadaşlar benimkide aynı bu şekilde, bakalım servis ne diyecek daha 9 ay oldu insan üzülüyor böyle durumlara

18. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Valla çok kötü bir durum.

Bu Sayfayı Paylaş