Merhaba. Arka cam rezistansı kopuk olduğu ve çalışmadığı için, arka camı değiştirdim. Ancak yine çalışmıyor, sigorta kısmına baktım atık sigorta yok. Sigorta kutusu üzerindeki ismi veya resmi nedir? Belki sigortası hiç takılı değildir. Bilgi verirseniz sevinirim.
Sigorta kitusu kapağında ingilizce olarak sigorta ve rolelerin yerlerini belirtilmis olması lazım. Çoğu araçta öyle. Konsolda bulunan rezistans düğmesi arizali olabilir bastiginiz zaman sarı isik yaniyormu. Yada eski rezistans kisa bozulurkem kisa devre yapıp sigorta atmış olabilir. Yada son seçenek olarak rezistans rolesi arizali olabilir. Eğer ölçü aletiniz varsa rezistans dugmesini sokerek olcebilirsiniz. GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dediğiniz gibi sigorta hiç takılı olmaya bilir, düğme arızalı olabilir. düğmeden arka cama giden kablolarda kopukluk olabilir. Oto elektrikçiler ölçü aletiyle bulurlar sorunu.
Benimkininde arka cam rezistansı çalışmıyordu ben röleyi söktüm benim arıza röleden miş rölenin içini açtım leğim çatlağı oluşmuş hatta çok az leğim yapılmış nerdeyse hiç leğim yokmuş gibiydi benimkinde. Yeniden leğimledim şimdi sorunsuz çalışıyor.
Mrhaba resimde işaretlediğim yer arka cam rezistansı rölesi direksiyonun altındaki kapağı söktüğünüz zaman kapağı tutan 4 tane civata var Sol üstte şaseye tek bir civata ile bağlanmış 10 lokma veya anhtarla sökebilirsiniz [/URL][/IMG]
Merhaba, Eğer problem röle'den ise bununla ilgili bir sorun bende yaşamıştım zamanında aşağıdaki link'te tüm detayları var. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/arka-cam-rezistans-calismama-problemi.28774/#post-530647 Yenisini almak istediğimde bir çok yere sormama rağmen 150 TL den aşağı fiyat veren olmamıştı. Başka birşeyden ise problem bilemicem. Ben yine'de %90 Röle'dendir diyorum kontrol et.