Merhaba arkadaşlar, Ankarada arka cam rezistans tamir eden usya varmı? Cam filmi vardı söktürünce rezistans çalışmamaya başladı. Akım geliyor fakat camdaki bugu almıyor. Muhtemelen çizgilerde kopukluk var
Hasar çok fazla değilse tamir edilebilir. Elektrofix gümüş iletken boya rezistans tamir kiti deneyebilirsin. Kısa kopuklarda iş görür.
Adem abi bende de kısa bi kopukluk vardı, hatta izmirdeki yetkili hyundai servisi gümüş iletken ile tamir etmişti. 6 ay kadar kullandım, sonra bi sabah açtığımda arka cam bomba gibi patladı, tamirli yer sanırım özelliğini yitirmiş, ama üst kısım nasıl olduysa çalışmaya devam etmiş. Camın yarısı köz gibi sıcak, yarısı da buz gibi soğuktu. Kış günü arka cam aradım sonrasında
Ufolardaki gibi rezistans elektrik geçince direnç ten dolayı ısınan bir tel. Gümüş kalem vesaire ile arada boşluk çok fazla değil ise tamir de edilir. Ama tamir edilen kısım cam silerken veya hiç bir şey olmasa bile çevresel etkilerden özeliğini yitirebilir. Bir kısım sıcak bir kısım çok soğuk olursa farklı seviyede genleşmeden sıkıntı çıkabilir.
Benim arka camda iki yerde cam filmi sökümünden dolayı küçük boşluk gibi yer var ama normal kurutmayı yapıyor , aklımın almadığı tamir kiti ile oraya akım geçmesi için yol yapılıyor , niye camda ısınma olsun veya patlasın ki ? Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
benim kopukluk ya da boşluk olduğunda rezitans hiç çalışmaz hale gelmişti... İzmirdeki servis " tamir önermiyoruz ama illa yapın derseniz onarım deneriz " demişti. Yaptılar ve gerçekten oldu. 6 ay sorunsuz buğu çözdü... Sonra bir sabah açtım ve kısa süre sonra gürültü ile cam komple patladı. Temperli olduğu için ilk anlarda bütünlüğü bozulmamıştı, elimle baktığımda üst taraf aşırı sıcak, alt orta kısım ( tamirden itibaren ) buz gibi soğuktu... Camcıya giderken zaten tuzla buz oldu cam, pandizotun işlerine kadar cam parçaları dolmuştu...
Eskiden Reno flaş aracımda tamir yapmıştım bir kaç yıl kullandım sorun çıkarmadı sonra zaten arabayı sattım ama en az üç yıl bu boya ile tamir edip kullandım