Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arka Cam Rezistans Sorunu ?

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda gogo17 tarafından 7 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Arkadaşlar bugun hava bayağı soğuktu arka cam rezistansını açayım dedim tuşa basılı tuttum tık diye ses geldi (herzamanki gibi heralde rolesi var roleden geliyor o ses )çalıştı ışığı yandı buğuyu alınca kapanıyor kendiliğinden tekrardan buhar yapınca cam açayım dedim tık dedi ama ışığı yanmadı neyse arabayı stop ettim tekrar marşa bastım açılmadı fazla kurcalamadım iş çıkışı tekrardan denedim basılı tuttum tuşa açılmadı 1-2 km sonra tekrar bastım açıldı ışığı yandı eve gelene kadar normal çalıştı acaba bizim roledemi bi sorun var ara ara böyle yapıyor

2. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Güncel.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yumurta kasada tusa biraz basili tutmak gerek. Ve acilinca tik sesi geliyor buraya kadar normal. Benim eski arabada rezistans acilinca kapanmiyordu ben basana kadar. Ama role sesi gelip calismayinca aklima rolenin kontak uclarinin oksit yapma ihtimali geldi. Elektrikci yenisi ike denesin bence.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

gogo17 bunu beğendi.
  4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    bu kastettiğiniz role bu sigorta panelinin üstünde bulunuyor demi yani bu sis farı tuşunun panelini sökünce arkasında 3 tane role gördüm acaba o rolelerimi ?

5. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benimde var dı yumurtamda o sorun oksitlenme yapmıştı temizlemiştim

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    benim eski arabam yumurtaydı onda bazen tutukluk yapıyordu oksitlenme baslamıştı belkide fazla dert etmemiştim o şekilde sattım. rölesi nerede onu malesef bilmiyorum.

7. aytskal

aytskal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ayt Skal
    Araç Modeli:
    Dün gece bende denedim ancak çalıştıramadım sanırım biraz uzun basmam gerekecek.Arkadaşlar bu araçara ait bir manuel varmı forumda ben bulamadım.Rölenin yerini bu şekilde bulabiliriz.Ayrıca Endüstriyel sistem rölelerde röle çektiği zaman bir NO kontak sinyal lambasını enerjilendirir ve rölenin yada kontaktörün çektiği bu şekilde anlaşılır.Röle kontakları araçlarda endüstriyel röleler gibi ise kolayca ince bir zımpara yardım ile bakır yada benzer alaşım yüzeye fazla zarar vermeden dikkatli bir biçimde temizlenebilir. Eğer röle var ise Muhtemelen ark oluşmuş olmalı.

8. elsidi

elsidi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Yaşar Soy
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim Bununla beraber nacizane katkıda bulunmak isterken bir'de başta şahsınız olmak üzere tüm üstatlardan öğrenmek istediğim bizim yumurtalar (1997) de ön cam ısıtıcının olup olmadığı kalorifer'le ön camın puslanmasını çözemiyorum
    Hangi role tespit yöntemi cevap;Sürücü koltuğuna bir arkadaşınız otursun ön kaputu açın tabii arabanız çalışır durumunda olmalı roleler bülümü kapagını açınız herhangi bir rolenin üzerine işaret parmağınızı koyun arkadaşınıza reziztans düğmesine basmasını söyleyin tıklamayı duyacaksınız aynı zamanda parmağınızla'da hissettiğiniz roledir.Bu yöntemi denemedim sadece bir tahmin yaptım Umarım makbule geçecektir Saygılarımla

9. elsidi

elsidi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Yaşar Soy
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Ön cam buğulanması bana pahalıya patladı sitemizden yorum alamayınca derdimi özel servise açtım arabamın su eksiltip eksiltmediğini sordu evet dedim bana kalorifer peteğinin delinmiş olabileceğini göğuslüğünün sökülmesi gerektiğini.Arabamın ön tarafı su içinde kaldı Mecburen dün saat 8.00 den 14.00'e kadar göğüslüğü sadece kilometre teli kaldı diğer hepsini söktüm. Bu bilgiye acil ihtiyacım var Kilometre teli motor bloğundan'mı yada göğüslükten'mi sökülüyor?Tüm katılımcılardan yardım istiyorum.

10. elsidi

elsidi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Yaşar Soy
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hepinizden özür diliyorum konu başlığını devşirdik,yapacak başka bir şey yoktu. Başlık açmaya kalksam yüneticimden azar işitmek var, derdimi'de açmak zorundayım.
    Yumurtamın sorununu bugün bitirdim. Sitemizden yardım alamayınca KM teli için 50 tl öcret verdim. Kalorifer peteğini'de 60 tl'ye aldım tayvant malı, kalorifer peteği ve işçiliği (km teli)dahil 110 tl'ye mal oldu. Göğüslük sökme ve toplama bana ait, sadece KM telini usta söktü.Bu arada KM telinin nereden söküldüğünü öğrenmiş oldum.Saygılar.

gsliahmet bunu beğendi.
  11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    sorununuz hallolduysa ne mutlu size. iyi günlerde kullanın aracınızı.

12. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Hortlatıcam ama :D bugün hiç çalışmadı acaba rezistans rolesinin yerini bilen varmı bulamadımda ?

13. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Bilen yokmu acaba :)

14. aytskal

aytskal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ayt Skal
    Araç Modeli:
    Yabancı forumlardada inceledim ancak bunu bulabildim 7 numaralı sigorta yanlış algılamadıysam olabilir diye düşünüyorum.Benim bir tavsiyem elsidi'nin fikrinin uygulanması olacaktır anahtara basarak röle kutusuna aynı anda başka bir arkadaş yardımı ile bakın ses yada hareket olan bir röle görme imkanınız olabilir belki bu şekilde bulunabilir.
    Sigorta kutusu üzerindeyse kablo takibide yapılabilir ancak bu biraz ayrıntı ve dikkat ister kısa devre yada yeni kopuk bir kabloya neden olabilir.

15. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    iyi aksamlar hocam km telinin nereden nasıl söküldüğünü söyleyebilirmisiniz acaba bende aracımın göğsünü söküyorum ancak sadece km teli kaldı bir türlü sökemedim devir saatinin arkasından çıkaramıyorum çekiyorum gelmiyor kaputu açtım baktım direksiyonun arkasındaki saçtan cıkıyor o siyah kablo aşağıya iniyor gerisini göremiyorum sizden ricam bana biraz detaylı biçimde anlatabilirmisiniz şimdiden çok teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş