Selamlar, 2015 model i20 min arka camı bugün ( 10.11.23) yeşilköy de ana cadde üzerinde giderken kendiliğinden bomba gibi patladı. Biri bi an arkadan çarptı zannettim ama hiçbişey yoktu. Arka camımda film olmasa tuz gibi dağılacaktı. İlk defa bir arabada böyle bişey duyup görüyorum. Isıtıcısı bile açık olmayan arabanın camı nasıl patlar. Bagaj kapağı orjinal sök tak bile yok. Fotoraf koyacaktım ama nasıl eklendiğini bulamadım
Geçmiş olsun , mevsim değişimi , iç kabin basınç farklılığı ( mesela yüksek dağlık kesimden denize , düzlüğe gelmeden camları bir açar kapatırlar , yoksa içerideki düşük basınç dışarıdaki yüksek basınç farkından cam gümüler) , sıcaklık farklılığı camın yorulması gibi bir çok sebep olabilir. Kaskonuz varsa ki vardır cam değişiminden faydalanırsınız. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cam rezistansı çalışıyor muydu? Bende de 2013 varken cama gelen kablo camdan çıkmıştı. Camcı iletken yapıştırıcı ile yapıştırdı. Sonrasında cam buğulandığı için ısıtıcıyı açtım ve 5 6 saniye sonra cam patlamıştı.
Symbol ile yaşamıştım aynısını. Sabah arabanın kapısını açtım oturdum, kapıyı bir kapattım pat diye patladı. 6-7 yıl önceydi. Ama sanki hatırladığım kadarıyla sanki camın köşelerinde izler görmüştüm. böyle tornavida veya bir şey ile kırılmış kanırtılmış gibi. Veya patlamanın etkisi ilede o hale gelmiş olabilir bilmiyorum tabi.
Camın rezisdansı çalışmıyordu. Beylikdüzünden yola çıktım yaklaşık 40 dakika yol gittikten sonra oldu. Havalar rezistans gerektirecek soğuklukta değil. Ayrıca rakımdan kaynaklanacak bi yükseklik farkı da yok gittiğim yolda. Olayın saçmalığı şaşırttı beni aracın ilk sahibiyim daha şükür bana hiç sorun çıkarmadı. Bi iki şikayetim var ama sanayiye rutin bakım harici yolum düşmüş değil. Bu olay çok saçma geldi bana
Ayni olayı önceki arabalarimdan birinde ön camda yaşamıstım olaydan 1 gun sonra kaputun ordaki izgaralara bakarken 2mm lik bir taş gördüm tahminimce o çarpip patlatti. Sizinde öyle birsey olmus olabilir
Kesinlikle ikisi de değil. Bende mermi olabileceğini düşündüm ama taş ya da mermi olsa camın darbeyi aldığı yer belli olurdu. Film olduğu için camda cam dağılmadı paramparça olup kaldı. Ancak aklıma gelen bi şekilde bağaj kapağının yaşa bağlı olarak esnemesi ve gerginlikten kırılması