Merhaba ; Dün farkettiğim bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. mutlaka başına gelen biri olmuştur. dün arabamızı yıkarken arka koltuk kısmında su gördüm cama dikkatlice baktım kelebek kısmından kaçırdığını düşündüm ve akabinde sağ arka kelebek camının takılı olduğu küçük direk iç kısımdan plastiğide yiyerek paslanmış. kelebek fitillerinden olduğunu düşünüyorum. anlamadığım su girmiş ama o direk kısmını nasıl paslandırmış. sizce de fitilden midir. paslanmayı durdurmak ve daha fazla çürümesini engellemek için ne yapmalıyım. saygılar.
o direği sökülüp zımpara astar mat siyah boya yapılabilir. tabi aşırı bir çürük yoksa. eğer fitilde sorun varsa su fitilden giriyordur.
fitiller sorunsuz görünüyor ama mesai bitiminde iyice inceleyeceğim su nerden giriyorsa çürüğe sebep olan yerde orası sanırım. belki kelebek değil cam fitili sorunludur. suyla test edip bulmaya çalışacağım. sol tarafta da var aynısı ama daha az pek belli olmuyor. bugün farkettim
fitiller sorunsuz görünüyor ama mesai bitiminde iyice inceleyeceğim su nerden giriyorsa çürüğe sebep olan yerde orası sanırım. belki kelebek değil cam fitili sorunludur. suyla test edip bulmaya çalışacağım. sol tarafta da var aynısı ama daha az pek belli olmuyor. bugün farkettim edit: bu işe otocam cı bakar değilmi
camcıya gidip bir bakım yaptırırsan sorundan kurtulursun yada siyah silikon attır sonra cam fitillerini üzerine geçir bu şekilde kurtulabilirsin. arka cam fitillerini genelde yenisini almak zorunda kalıyorsun malesef o şekil bir çözüm bulabilirsin
Yok cam kapalı ondan eminimde. iki arka kapıda da var aynı sorun.kelebekten ziyade arka kapı camlarının fitilinde olma ihtimalide var sanırım. bunların fitili bulunabilen birşeymidir acaba.internette göremedim hiç. kendi yapabileceğim bişi değil anladığım kadarıyla camcıya gideceğim. teşekkürler.
Camcıyla telefonda görüştüm fitil zor bulunur dedi. anlattım durumu fitil sağlamsa ondan yapmaz dedi. yarın yada önümüzdeki bir gün gideceğim.
Bu sorunu yaşayan yok mu hiç yumurta sahiplerinde. bir tek benim mi başıma geldi acaba nettede buna benzer bir konu bulamadım.
fitili servise sorabilirsiniz büyük ihtimal vardır. ama öncelikle sorunun fitilden mi kaynaklandığını tespit edin.
Dış kısımdan siyah silikonla tüm açık kısımları kapattım. cillop gibi oldu. ne su ne bişey kaçırmıyor artık , şimdi sıra bagajda bi yerden su alıyor ama çözemedim. forumda bi kaç yerde okudum birde onları deniycem. fitillerden değil bakalım nerden çıkacak.
evet sağda ve solda var hatta çamurlu su izleri vardı. onların diğer ucu nerede ki. yani nereden su girip hava kanallarına gelmiş olabilir ??
bagaja yağmurdan sonra bayağı su doluyor. sebebinin ne oldugunu bilemedim... fazlada karıştırmak istemiyorm. sizce neden olabilir ?
her yere sorarak çözüm bulamazsınız. cevap açmış olduğunuz konuda mevcut. forumda arama yaparak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
haklısınız. soruyu buraya yazdıktan sonra konu acmak aklıma geldi. fakat arama yapmama rağmen konuyu bulamadım
Benim bagaja arka camın sol alt köşesinden giriyor su tespit ettin sonunda. Bi yere silikon sıkıcam ama nereye bilemedim.koltukları yatırıp içerden bakıcam camın altına sıkabileceğim biyer varmı diye. Sent from my RM-825_eu_turkey_211 using Tapatalk
Hocam slikonla filan uğraşmayın bence arka camı söktürüp temizletin çürük kısmı kaynak ile onarın derim slikon bi işe yaramıyor delik camın tam altında kalıyor azar azar yine sızma yapıyor bagaja