Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ARKA AMORTİSÖR TAKOZU

'Getz Forum - Club' forumunda efemera464 tarafından 26 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar 2007 Getzimin ilk aldığım günden itibaren devam eden arka amortisörlerden gelen seslerden dolayı garantiden geliştirilmiş amortisörler ile eskileri değiştirildi. Ama aradan yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra sesler çoğalarak gelmeye başladı. Sormak istediğim, acaba amortisörleri değiştirmeden sadece takozları değiştirsem sesler kesilirmi? veya bu sesin kaynağı ne olabilir? Ses yapabilecek ve değiştirilecek başka parça varmı arka kısımda (Araç 33.000 de ve bakımlıdır kullanımdan kaynaklanan bir hata olduğunu sanmıyorum.) Teşekkürler...

2. getz 1.5 crdi

getz 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2 tane monroe arka amörtisör alıyosunuz ve sesten eser yok :)

3. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    takoz değişsede ses devam ediyor.

4. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Amortisör konusundapalio'nun hakkını yiyemem, 13 sene kullandım, hiç amortisör değiştirmedim, ne ses yaptı ne tıkırtı :)
    Bakalım aldığım Getz'in bu konudaki performansı nasıl olacak..

5. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    artık öyle yapacaz mecburen..teşekkürler..

6. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sakın denemeyin :) ben geçen sene aracıma daha iyi olur diye monreo amortisör taktırdım fakat ses gelmeyen arkadan lokurtu ve tıkırtı halinde seler geliyor bu amortisorler getze sert geliyor 4 çift amortisör değiştirdim ses kesilmesi orjinal amortisör dışında amortisör takmayın. yazın ses gelmiyor fakat kısın arkadan gelen sesin tarifi yok. ayrıca arka amortisörlerde takoz yok alt kısmı beşiğe üst kısmıda saseye takılıyor ön amortisor gibi kule yok. sadece amortisörun stoplama takozu var oda yük binince vurmasını engelliyor. burada bu konuyu çok yorumladık. getz için monreo sorunlu bi amortisör. ben arge kısmında çalışanlarla konuştum. bizim amortisörümüz güvenlik için yapılmıştır rahatlık için sizi tatmin etmeyebilir dedi. servisde lifte kaldırıp baktılar arabayı aşağı doğru çekince lokurtu sesini bizzat kendileri dışarıdan duyurdu. ben aracın içine bindim ve aynı pozisyonda ses geliyordu. orjinal mando marka amortisör takın keyfinize bakın. dediğim gibi arka amortisörlerde takoz yok. beşikte ve stoplamada var.

7. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Zaten Amortisörler tarihini tam hatırlamıyorum ama fazla olmadı sözde geliştirilmiş amortisörler ile değiştirildi. Bir kaç kişiden seslerin 3.000-5.000 km sonra yine oluşacağını duymuştum. Şimdi servisten orjinalini garantiden daha değişmezler, kısa sürede bozulacaksa madem niye ücretini verip değiştireyim. Kesin sonuç olacaksa mando amortisör alayım o zaman.

8. kalyoncumotor

Alınan Beğeniler:
    0
    ya benim aracımda 1 senelik monreo amortisör var arkalarda ve dediğim gibi hele soğuk havalarda arkadan muazzam bi ses geliyor sağolsunlar monreodaki arkadşlarda ilgilendi ama ses çözülmedi bence amortisör sert geliyor araca daha yumuşak bi amortisör lazım getzlere. bursa akparda vardı orjinal mando amortisör indirirmde olması lazım hemde bence onu deneyin. monreoda arkaya yük binince iyi ses gelmiyor, ama boşken takırtı lokurtu daha bir çok ses geliyor.

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
  10. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Stoper patlak olduğu zaman mı ses geliyor arkadan? Yani sadece stoperleri değiştirsek sorun giderilirmi?

11. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    yok ses falan geldıgı yok sadece parcalandıgını gordum zaten bu ses sorunu makyajlı kasada mevcutmus ılk cıkan kasada boyle bısey yok

12. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İlk Getzlerin arka amortisörlerinden bulamazmıyız alıp takalımda bu sesten kurtulalım.

13. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    valla ben detayını bılmıyorum turgay abı bununla alakalı cok ugrasmıstı en dogru bılgıyı ondan alabılırsın benım sorunumsa sogukta onlerın lokurtu yapması
    Düzenleyen : onur-d

14. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkürler...

15. mudifzk

mudifzk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Burada Bulabilirsin? http://www.akparca.com/Getz-Benzinli-Arka-Amortisor,PR-446.html

16. kalyoncumotor

Alınan Beğeniler:
    0

benim araçtada bu sene kış başında ön takımdan lokurtu gelmeye başladı amortisörlerden ve takozlardan deyip orjinal amortisör ve üzt kule taktım fakat ses kesilmedi. 6 ay kadar önce tablaları değiştirmiştim fakat orjinal değildi. tablalar yeni diyerek oraya bakmadık sonra arıza tablalardan çıktı. bu sefer orjinallerini taktım en ufak önden ses gelmiyor. önce bi tablaları ve burçlarını kontrol ettinirin.

17. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sogukta benımde aracın on takımındada lokurtu flan var 2005 getz bıraz arabayı kullanınca yanı sole 3 5 km gıdınce kesılıyor napcam bılmıyorum. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

18. kalyoncumotor

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araçta 2005 dediğim gibi amortisörler kuleler ve tablaları değiştirdikten sonra ses falan yok

19. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    normalmıs ben bunun ıcın servıse gıtmıstım garantı kapsamından mudahale edılsın dıye ama normal dedıler gonderdıler zaten cok onemlı degıl amortısorun yapısından kaynaklanıyor ısınınca gecıyor

20. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar önden gelen gıcırtı sesi nereden kaynaklanır sizce esnedikçe gacır gucur ses geliyor çözemedim hala

Bu Sayfayı Paylaş