merhaba arkadaşlar, 2007 model dizel era kullanıyorum son 1 haftadır arka amortisörden gacır-gucur ses gelmeye başladı. amortisörleri 7 ay önce KYB marka gazlı amortisör ile değiştirdim. amortisörü incelediğimde stoperlerde farklılık gördüm. birisi aşağıda ve amortisöre geçmiş şekilde duruyor. diğerini ise elimle zorda olsa aşağı yukarı hareket ettirebiliyorum. . gacır gucur sesin nedeni stoper olabilirmi sizce.
Hayır takoz lastik ten değil bu ses araç esnediginde yapıyorsa ilk önce arka dingil Burçların i bi kontrol etti ama kesin olarak amortisör milinin kecesinden yapıyor SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özel bir yağ ile mil ve keçe yaglaniyordu serviste çalışırken SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
teşekkür ederim yardımlar için. arka amortisörleri KYB marka gazlı amortisör ile değiştirmiştim. orjinal amortisör yok şimdi üzerinde acaba bu amortisörde yağlanırmı? yağlanmazsa amortisörümü değiştirmek gerekir acaba ?
virajlarda sıkıntı yok. ses aracın arka kısmından geliyor. daha çok hızlı gidince değilde yavaş gidince ve araba tümsekten ve badaldan geçince yapıyor
Tabla fişeklerınde olabılır. bende arak ıkı amartusöru degiştirdıkten sonra lokurtu oldu gacır gucur sese çevırde usta tabla fişeklerınden gelıyor dedı patlak amartusorle gezmenı fişeklere vermış oldugu zarar tamırı bıraz yoruzu yagladınmı kesıyor daha sonra gene çıkıyor alıştım artık.