Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arka amortisör değişimi sonrası ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ibrahimulgur tarafından 1 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar
    Bayramda izmirde idim 4 amortisörü de değiştirttim. Zaten takmıştım kafaya.

Yalnız ustayı gözüm tutmadı bizim kayınbiraderin Uno su var onun ustası. Bayramın ilk günü alelacele biraz da problemli olarak değiştirdi. bir daha da bulamadık adamı. siz siz olun böyle acele iş yapmayın.

Yalnız şöyle problemler oluştu bilen varsa yorumlarsa sevinirim. Bayağı bir aradım ama bu konu geçmemiş :

1- Ön amortisörleri değişimi rot balansı bozdu sanıyorum. Sizin başınıza da geldi mi ? Normal birşey gibi geliyor.

2- Daha da önemlisi arka sağda bir takılma sesi gibi bir ses geliyor. Amortisöre baktım yay falan takılma yapmıyor. Aracı bagajdan tutup elle salladığında da bu sesi yapıyor zaten özellikle de sınırlara geldiğinde.

Liftte arka kampanalara sprey sıkacam diye kurcalamıştım biraz yukarı aşağı amortisörden bağımsız bir hareket peydah oldu. yani önce o hareketi yapıyor sonra amortisöre biniyor gibi bir durum var. oysa kampanadan tutup yukarı kaldırdığımda direk amortisörü hissetmeliydim gibi geliyor bana. Birşey gevşemiş gibi.

Arkalar için de rot ayarı denge çubuğu ayarı falan böyle bir şey var mıdır ? Bu mudur benim problemim anlamadım. Var mı yorumu olan ?

2. Misafir

Misafir Guest

Ön takım ile ilgili yapılan her türlü işlemde rot ayarları bozulabilir...

Bu Sayfayı Paylaş