Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arizanin Nedenİ Bulunamiyor

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda getzcrdi tarafından 5 Eylül 2024 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. getzcrdi

getzcrdi Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mehmet sofu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba
    Hyundai getz 1.5 crdi 2005 model üç silindir aracımin motoru rektefe işleminden geçmiş, Triger seti, enjektör memeleri ve radyatör değişmiştir.
    500 kmye yakın kullandığımda hiçbir sorun yoktu ta ki düne kadar.
    Dün aracım ile seyir halindeyken yakıt çizelgemin sona yaklaştığını fark ettim ve araç kendi kendine gazdan kesti, stop etmediği halde rolantiye düştü ve gaza basmama rağmen hiçbir tepki vermedi devri hiç yükselmedi. Kontağı kapattım yeniden açtım ve çalıştı. Aynı hatayı yakıtım full olmasına rağmen yine yaptı.
    Pompa dizel ustası bilgisayara takmış ama beyinde hata görünüyor bizlik durum yok dedi.
    Hata kodunu öğrenmek istedim söylemiyor ısrarla. İş yerinden çıkıp izin alıp gidemiyorum da yanına. Beyincileri aradım onlarda beyne kolay kolay zarar gelmez diyor. Gerçekten çıldırmak üzereyim arkadaşlar iyice soğudum arabadan. Sorun ne olabilir başına gelen var mı daha önce yardımcı olursanız sevinirim....

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. getzcrdi

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mehmet sofu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    [​IMG][/url][/IMG]
    Düzenleme :
    Bugün beyinciye gittim, beyinde bir sıkıntı yok elektrik tesisatı ve soketler Sağlam, pompa enjektör ustası kontrol edecek bundan sonraki iş onun dedi.
    Gelişme oldukça diğer arkadaşlara tecrübe olsun diye bilgiler vereceğim..
    Beyin elektronik ustası arabayı pc ye bağladı aynı arıza kodları çıktı hepsini sildi kontrolünü yaptı elektronik düzeni gayet güzel hiç kurcalatmadan pompaciya götür dedi

4. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sensör hata verir arıza kodu oluşturur. Bilgi olsun diye yapar bunu ben de bu hata oluştu demeye çalışır.
    Hata kodunu genelde sensörler oluşturur.(Bazen beyin arızası da hata kodu oluşturur istisna olarak sayalım)
    Arıza kodu silindi lambası söndü fakat aynı arıza tekrar oluştuğu zaman aynı kodu tekrardan oluşturur.
    Bir arıza varsa tamir edilmeden kodunu silmemek daha mantıklıdır.
    Arıza kodlarının resmini çekip buraya attı iseniz şuanda gözükmüyor.

Ben bilgisayar öğretmeniyim. Bilgisayar da hata verecekse uyarı verebilir. Mesela ufak bir ses çıkartır. Aha derim sabit diskin okuma kafası diske çarptı. Bunun gibi şeyler.
    Uzaktan mesela bana bilgisayar çalışırken mavi ekran verdi deseniz ben o mavi ekrandaki yazan kodu sorarım. Büyük ihtimalle hatayı gösterir. Mesela ram hatası gibi. Bilgisayar da 8 haneli kod olur. 0000001A gibi.
    Araçta başında p olan 4 haneli kod olur. P0101 gibi
    Google da arat kodunu
    https://www.nisaotoservis.com/p0101-p1101-kutle-hava-akis-devre-siniri-performans-sorunu/
    Böyle sayfalar çıkar.
    Mesela bazı kodlar Hyundai de farklıdır Mercedes de farklı. Üreticiye göre de değişebilir.
    P0101 hyundai diye ara.
    Zaten sorunu sana ya tam nokta atışı söyler yada şundan bundan olabilir diye.
    Tamircide aynısını yapıyor.

5. getzcrdi

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mehmet sofu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Arıza kodları olan fotoğrafı yükledim ama demekki sizde açılmamış ben yazayım.
    P1181-Kanal basıncı kontrolü kaçak
    P0100-Hava debimetresi sinyal uyumsuz
    P0190-Kanal basıncı sensörü sinyal çok yüksek
    P0180-Yakıt sıcaklık sensörü sinyal çok yüksek
    P0110-Emiş havasi sıcaklık sensörü sinyal çok yüksek
    P1180-Basınç ayar valfı kesinti

Bu Sayfayı Paylaş