Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arızalı egsoz yakıtı arttırırmı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda miladi 0571 tarafından 11 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. miladi 0571

miladi 0571 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhaba aracımın yakıtı son zamanlarda fazlaca arttı hem lpg de hem de benzinde kullandım ikisinde de su gibi tüketiyor. ustaya gösterdim. baktılar sonunda egsozun bitik olduğunu söylesiler. ve bubun da yakıt tüketimini arttırdığını söylediler. egsozu sallayınca içinden haşır huşur sesler geliyor sanki içinde taş yada çakıl varmış gibi. anlaşılan egsozu değiştireceğim ama merak ettiğim. yakıt tüketiminin artması egsozdan kaynaklanabilirmi.

2. Misafir

Misafir Guest

Egzostun yakıt tüketimi üzerinde oldukça büyük etkisi vardır, egzost tıkandıkça yanan gazların çıkışını engelliyerek motorun içinde birikmesine sebep olur ve motor performans kaybeder, dolayısıyla kaybolan performansı geri kazanmak içinde yakıt tüketimi artar.

3. miladi 0571

miladi 0571 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Coşkun Uçar bey ilginiz için teşekkürler
    araca yeni atiker sıralı taktırdım. gaz değerleri bilgisayar ile kontrol edildi. normal değerler 2-3 civarında olması gerekiyormuş benimki ise 6-6.5 arası çıkıyor çok fazla. demek değiştirmakten başka çare yok
    peki yumurta kasalara uygun egsoz fiyatları ne kadar bilen var mı.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben teknik olarak arızalı egzosun yakıtı arttırdığını duymuştum ama kesin olarak biliyorum ki yakıtı arttırıyor. hatta benim aracımda net %10 fark oluyor.

5. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    evet artırır. egzozcu arkadaşla konuştum ve arızanın durumuna göre az veya çok yakıtı arttırır ve de tıkanma varsa hararet bile yaptırır dedi.

Bu Sayfayı Paylaş