merhaba aracımın yakıtı son zamanlarda fazlaca arttı hem lpg de hem de benzinde kullandım ikisinde de su gibi tüketiyor. ustaya gösterdim. baktılar sonunda egsozun bitik olduğunu söylesiler. ve bubun da yakıt tüketimini arttırdığını söylediler. egsozu sallayınca içinden haşır huşur sesler geliyor sanki içinde taş yada çakıl varmış gibi. anlaşılan egsozu değiştireceğim ama merak ettiğim. yakıt tüketiminin artması egsozdan kaynaklanabilirmi.
Egzostun yakıt tüketimi üzerinde oldukça büyük etkisi vardır, egzost tıkandıkça yanan gazların çıkışını engelliyerek motorun içinde birikmesine sebep olur ve motor performans kaybeder, dolayısıyla kaybolan performansı geri kazanmak içinde yakıt tüketimi artar.
Coşkun Uçar bey ilginiz için teşekkürler araca yeni atiker sıralı taktırdım. gaz değerleri bilgisayar ile kontrol edildi. normal değerler 2-3 civarında olması gerekiyormuş benimki ise 6-6.5 arası çıkıyor çok fazla. demek değiştirmakten başka çare yok peki yumurta kasalara uygun egsoz fiyatları ne kadar bilen var mı.
ben teknik olarak arızalı egzosun yakıtı arttırdığını duymuştum ama kesin olarak biliyorum ki yakıtı arttırıyor. hatta benim aracımda net %10 fark oluyor.
evet artırır. egzozcu arkadaşla konuştum ve arızanın durumuna göre az veya çok yakıtı arttırır ve de tıkanma varsa hararet bile yaptırır dedi.