Selam arkadaşlar.2012 Elantra mode plus aracimi dun aldim.Expertiz vs herşey superdi.Memlekete kadar 400 km yol yaptik bi de yeni araç hevesi ile kardeş çocuk 30 km falanca şehir içi gezdirdik.Buraya kadar herşey superdi.Taki son olarak eve gitmek üzereyken Ariza lambasinin yaniyor olduğunu görene kadar . Valla sabaha kadar baya bi dert yaptim. Velhasıl bugün servise gitme imkanim olmadı.Ama sağolsun sevdiğim bi abi var onu aradim.Anlatmaya calisirken direk araçta LPG var mi diye sordu.Evet deyince LPG den olduğunu söyleyince baya bi rahatladım keyfimde yerine geldi.İnternetten arastirdigim kadari ile boyle bi durum varmis gerçekten. Ama google amcadan daha güvenilir olan sizlerin düşüncelerinizi de almak istedim.Tesekkurlerrrr..
Benim önceki aracım octavia'da lpg kaynaklı arıza lambası yakma sorunu vardı. 4 sene boyunca bu lamba yanık olarak bindim araca. Benzinle lpg'nin emisyon değerleri farklı olduğu için ecu bunu arıza olarak görüyor ve emisyon hatası veriyor. Elantra'da da durum böyle olabilir.