merhaba arkadaşlar.bikaç gündür aracımla ilgili bir sorunum var.aracım 2000 model accent 1.5 GLS yumurta kasa,136000 km. sorunum şu : yolda gidip dururken hiç bi problem yokken arıza lambası yanıyor ve aracım çalışmıyor. 30 - 40 dakika sonra bastığımda çalışıyor. sanayiye götürdüm, bilgisayara falan bağladılar fakat bi sorun bulamadılar. benzin pompasını sökelim falan dediler söktürtmedim. yetkili servisine götürmedim henüz. problemin ne olabileceği konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Şimdi şaka gibi bir konu anlatacağım.. Yaşanmış bir olay. Araç yumurta kasa yolda 100-120 ile giderken araç stop ediyor ve sonunu uzun süre bulamıyorlar. Bir gün tanıdık tanıdık derken.. Bir elektrikçiye gidiyor arkadaş. durumu anlatıyor. Usta; "oğlum arka koltuğu sök, benzin otomatiğinin üzerindeki leğimleri tekrar kesip leğimle." İşlem sonunda sorun çözülüyor. Yaşanmış gerçek bir olay.
Krank pozisyon sensörü, egzantirik pozisyon sensörü olabilir. Pompada sorun olunca sanırım arıza lambası yanmıyordu ama emin değilim.
arkadaşlar sorun sensörlerde değil sanırım.bugün tüm sensörlerin kablolarını çıkartıp tek tek denedim.arıza ışığı yanıyor ama araç stop etmiyor. benzin pompasında oluşan bi arıza beyininateşlemeyi kesmesine neden olabilir mi acaba. arıza ışığının yanıp stop ediyo olması, hareket halindeyken stop ettiğinden ışık araç stop ettiği için yanıyo olabilir. muhtemelen yakıtla ilgili bi sorun sanırım. fakat stop ederken kerkilme falan olmuyor. yani yakıt ve ya ateşleme direkt kesiliyor..
Sizin sökemeyeceğiniz yerlerde de sensörler var. En güzeli aracınızı bilgisayara bağlatıp arıza kodunu öğrenin.
bilgisayara bağlattım ama her hangi bi hata bulamadılar.fakat hyundai yetkili servisi değildi. en doğrusuda yetkili servise götürmek sanırım
Yukarıda bahsi geçen arıza malesef beyin okumada çıkmayabilir. Dediğimi yabana atmayın. İşlem yaptırmayın sadece baktırın. Ayrıca Garip bir şey daha belirteyim otomatik motor avans ayarlamasını yapan vuruntu sensörü diyede geçen parça arızalandığında kolay kolay beyin okumada çıkmıyor. Ancak sorun yaşandığında aracı stop etmeden servise getirir ve motoru stop etmeden baktırırsanız tespit edilmekte. Çok garip ama böyle. Düzenleyen : ogunmas
benzin pompası kablolarına baktım ve lehimleri yeniledim.aracı biraz kullandım bi sorun yok gibi,stop etmediama yeteri kadar uzun süre kullanmadım.umarım sorun lehimlerdedir ve düzelmiştir.teşekkürler ogunmas arkadaşım
arkadaşlar sorunu buldum,sorun benzin pompası rolesindemiş.temassızlık yapıyomuş.değiştirdim.sorun çözüldü.belki ileride başka arkadaşların başına gelir diye yazıyorum.benzin pompa rolesi direksiyonun altında.ön sis lambalarını acan düğmeyi yerinden çıkarttığınızda ulaşabilirsiniz.bi kaç tane role var orada (sislambası rolesi,otomatik cam rolesi... vb.) benzin pomba rolesinde "UFKA" yazıyor. (benimkinde öyle yani,her rolede başka bi isim yazıyor.) bu yazdıklarım yumurta kasa için tabi.admireleri,araları bilmem..iyi günler