Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arıza Gösterge Lambası (mil) ???

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Bgc71 tarafından 14 Şubat 2018 tarihinde açılan konu

1. Bgc71

Bgc71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    245
    Ad Soyad:
    John Doe
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Merhaba arkadaşlar,

Bundan 2-3 hafta önce şu ışık yanmıştı aracımda. [​IMG] Servise götürdüm bilgisayardan incelediler ışığı kapattılar tek uyarıları aldığınız yakıt istasyonundan bir daha almayın dediler. (Aldığım istasyon Shell her zaman.) Dün yakıt düşük seviyedeydi ve yine aynı ışık yandı. O günden sonra opet aldım hep. Sanırım tekrar gideceğim bu ışık için.

Bu hata ile karşılaşan var mı? Yani yine mi yakıt ile ilgili bu hata? Servise ekstra sormam gereken, yaptırtmam gereken bir şey var mı?

Kullanım klavuzunda bu yazıyor.

Teşekkürler.

AgaBey* bunu beğendi.
  2. AgaBey*

AgaBey* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    668
    Ad Soyad:
    Serdar Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    check arıza lambasıdır o işaret ve herşeyle alakalı olabilir örneğin yakıt/hava karışımı, oksijen sensörleri, katalizör kontrolü, eksantrik mil arızası, sübap arızası, disk incelme arızası, airmatic arızası, hava yastığı, abs, esp, ateşleme sisteminde, egzoz sisteminde , hava emiş sisteminde v.b arızalarda bu ikaz ışığı yanar, ayrıca hangi arıza kodunu verdi aracınız servis bilgi verdimi ona göre kodun anlamına bakardınız veya servisten rica edip verdiği hatanın ne anlama geldiğini rica edebilirsiniz, örneğin benim accent eram lpg liydi check ışığı yandığında obd cihazıyla taratmıştım yakıtla alakalı zengin karışımı hatası veriyodu o yanıyodu ben siliyordum önemli bi sorun değildi Aracınıza uyumlu bir obd cihazı alırsanız taratırsınız verdiği hataya göre servise gidebilirsiniz ayrıca önemsiz birşeyse hatayı kendinizde silebilirsiniz :)

Son düzenleme: 14 Şubat 2018
    Bgc71 ve sukru56 bunu beğendi.
  3. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Fakir ya da zengin karışım hatası önemsiz olur mu hiç, sorun giderilmezse motor zarar görecektir.

Bgc71, sukru56 ve AgaBey* bunu beğendi.
  4. AgaBey*

AgaBey* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    668
    Ad Soyad:
    Serdar Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    hocam tek petrolden alınca o hatayı veriyodu onuda umursamıyordum ve yanlş hatrlamıosam sadece zengin krşımıydı tabi fakir zenginde olabilir, önemsiz bişey oldunu hatırlıorm ama ayrıca örnek olarak verdim arkadaş için yazdığım gibi bi cihazla taratır anlamına bakar servise başvurur veya vurmaz ona bişey diyemem:)

Son düzenleme: 14 Şubat 2018
  5. Bgc71

Bgc71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    245
    Ad Soyad:
    John Doe
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Araç 2016 model Elantra dizel. Garanti kapsamında hala o yüzden servise gideceğim tekrar ama sürekli bununla uğraşacaksak işimiz var :) Bilgilendirme için teşekkür ederim.

AgaBey* bunu beğendi.
  6. AgaBey*

AgaBey* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    668
    Ad Soyad:
    Serdar Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    rica ederim siz dediğim gibi bi obd cihazı alın bu tür durumlarda taratın arıza koduna bakarsınız en azından neden kaynaklandığını öğrenmiş olursunuz :)

7. Bgc71

Bgc71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    245
    Ad Soyad:
    John Doe
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar problem bu ay içerisinde 2 defa tekrarladı. Yakıt aldığımda sönüyor biraz mesafe yapınca tekrar arıza ışığı yanıyordu. Bugün tekrar gittim durumu izah ettim arabayı inceledi servis ve "Egzoz lambda sensoru" Bozulduğunu belirtti. Beyni ile beraber değişecek. Yaklaşık 3.500 civarı bir maliyeti varmış yurtdışından gelecekmiş. Aracım garanti kapsamında olduğu için herhangi bir ücret ödemeyeceğim. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa bilgisi olsun.

deza bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş