İyi akşamlar arkadaşlar 2008 Hyundai Accent Era 1.4 arabamın bir sıkıntısı var son bir hafta on gündür yakıt gaza geçtiğinde aracın çekişi düşüyor araç tekliyor sanki borularda pislik varmış gibi gaz yemiyo ama benzine gecirdigimde hiçbir sıkıntı yok çekiş falan çok güzel bugün tamirciye götürdüm motor kapak contasını yakmış dedi sizce olabilir mi ama conta yanık olsa suyu sürekli eksiltmez mi ve benzinde de aynı şeyleri yapmaz mı? Hareret yapacak bir durumda olmadı hararet göstergesi de yanmadı hiç bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilir mi teşekkürler
Çok hakim değilim ama benim de era vardı benzin+lpg o tarz teklemeler vs. yaptığında boğaz kelebeği diye bi kısım var orayı temizliyorlar çok daha akışkan rölantisi filan güzel bir hale geliyordu sadece gazda yapıyor demesen buji ve buji kabloları derdim bunlar en çok dert yaratan seçenekler olmuştu bende sonra lpgli araca tövbe ettim şimdi dizelin saçmalıklarıyla uğraşıyorum
İşte sadece gazda yapması insanı düşündürüyor misal şimdi 35-40 km yoldan geldim araç ile conta yanık olsa su illaki eksiltir ama kontrol ettim eksiltmemiş
Motor ustasından ziyade lpg ciye de bir uğrayın. Lpg sisteminde bir sorun olabilir. Buji ya da kablosunda sorun olsa genellikle 1800-2200 devir arasında lpg tekleme yapar, benzinde yapmaz. Ama çekiş düşüklüğü pek yapmaz.
Şimdi bunlar ilk çalışırke otomatik benzin LPG yapıyor ya işte bizim araba gaza otomatik geçmiyor hiç
Çözmeniz gereken ilk sorun aracın LPG'de neden çekişinin düşük olduğu değil aracın LPG'ye neden geçmediği. Belli ki bir yerlerde bir şeyler yanlış gidiyor. Eğer aracın LPG'ye neden geçmediğini bulursanız belki çekiş sorununuz bile düzelebilir.