Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aranıza yeni katıldım yardımınıza ihtiyacım var

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda mursel_balci tarafından 6 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    mrb arkadaşlar dün ilk kez bir araba sahibi oldum.
    1996 model hyundai accent 1,5 gls aldım.
    arabada klima, sıralı sistem lpg, ön camlar otomatik, merkezi kilit alarm vs özellilkler var.
    yalnız arabanın sorunları bi hayli fazla benden önceki adam satacağım diye iyi bakmamış heralde.
    sizlere sormak istediğim bir kaç soru var.

1- Arka sol kapı dıştan açılmıyor. kapı kolu boşta gibi yani. bu neden olabilir nasıl yapılabilir. ben bu sabah kapı içini sökmeye çalıştım ama ne yaptıysam cam kolunu çıkaramadım. elim bu işlere yatkındır, yani tarifle filan söküp takarım.

2- merkezi kilit sol kapıları kilitleyip açarken sağ kapıları maalesef kilitleyip açmıyor. yani merkezi kilit sağlıklı çalışmıyor. bunun için ne yapılabilir.

3- aracı ilk çalıştırdığım zaman bazen acayip kayış sesi geliyor.

4- sağ arka tekerin olduğu yerden özellikle yavaşken ve dönerken sürtünme sesi gibi bi ses geliyor.

5- aracı yeni aldığım için hiçbir bakım filan yaptırmadım yapmam gerekenler nelerdir. yani yağı suyu filtresi filan ....

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. dediğim gibi elim bu işlere yatkındır. git tamirciye 5-10 tlye yaptır yerine şu parçayı al şuraya tak yada şurayı yağla vb gibi bilgiler daha yardımcı olur.

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun...

Bahsettiğiniz sorunlardan 1 ve 2 için belki 3 veya tüm kapılara bakılması gerekecek... Bu işlerden anlasanız bile kendiniz uğraşacağınıza bir oto kilitçi daha kısa sürede ve daha uygun fiyatla çözecektir... (Tarifte ederim ama inanın çok çetrefilli işler harcanan zaman daha pahalıya geliyor.)
    Saydığınız 3 ve 4 ise zaten belli bir işçilik istiyor mesela arka fren balatanız bitmiş veya ayarsız olmalı ses geldiğine göre bunu kendiniz söküp yapmayı düşünmezsiniz sanırım aynı şekilde v kayışınız özelliğini yitirmiş olabilir veya bir gevşeklik söz konusu olabilir ilk çalıştırmadaki sesle ilgili olarak... Yani aslında özetle ilk iş genel bir bakım yaptırmanız lazım bence... Yağ olarakta Castrol magnatec 10/40w öneririm zaten aracın servis yağı da budur... Kolay gelsin...

3. ankarali179

ankarali179 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın İNŞALLAH.sorunlarınıza bildiğim kadarı ile cevap vermeye çalışayım.

1-sol arka kapınızın dıştan açılmaması sorunu kapı kolunuzun içindeki milin kırıldığından yada yerinden çıktığı için yapılır.bildiğim kadarı ile mil yenisi ile değiştirilmiyor.yapmanız gereken yeni kapı kolu alıp taktırmak yada kendiniz takmak.bunu yapabilmeniz için kapı döşemesini sökmeniz lazım.milennium kasa olsaydı tarif edebilirdim fakat sizin aracınızın döşemesi kolları felan ne şekilde bilmiyorum.

2-merkezi kilitin açıp kapamadığı yerden anahtarla açıp kapatabiliyormusunuz.

3-bu kayış sesi soğuk havalarda benim aracımdan da geliyor ama araç ısındığı zaman geçiyor.kayış rulmanlarından olabilir.

4-arka viraj lastiği yada arka aks bilyası sebep olabilir tam olarak nasıl bir ses.göstermenizde yarar var.

5-sizden önceki sahibi ne gibi bakımlar yaptırmış bilginiz varmı.yağı suyu hava ve yağ filtreleri varsa polen filtresi ne zaman değişmiş.kayışları ne zaman değiştirmiş öğrenip ona göre eksikleri yaptırmanızda yarar var.

forumda benden daha bilgili arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır.benim yanlışlarım olabilir.Aktif forumlar diliyorum.aramıza hoşgeldiniz.

4. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun arkadaşım.

1-çocuk kilkidi devrede dir muhtemelen.Kapıyı aç ve kilitin olduğu noktada lock diye bir düğme olması lazım onu öne veya arkaya doğru it

2-sağ kapılarının merkezi kilit motorları yanmıştır.5tl tanesi alıp kendin değiştirebilirsin

3-kayışın üzerine biraz su dök tam ses gelirken .Kesiliyormu .eğer kesiliyorsa kayışın gerilecek

4-Aklıma balata geliyor ama balata olmayabilirde .buna açıklamam yok

5yağ olarak 20-50 15/40 konabilir sizin araçlarınıza 10/40 a gerek yok.hava filtresini muhakkka değiştirin 5 tl zxaten.Yağ ile birlikte yağ filtresinided değiştirin.Bujileri kablolarını kontrol edin.

5. Misafir

Misafir Guest

1- Arka sol kapı dıştan açılmıyor

Üstad çocuk kilidi içerden kitliyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar da söylemiş, yağını 20 50 koyabilirsiniz, castrol gtx en iyisi,
    tabi yağ filtresi hava filtresini de değiştirin, ayrıca akünüzü kontrol ettirin, bir de antifirizinizi değiştirmeniz iyi olur. antifiriz 3 litresi 12 tl falan. 
    şimdi kapıları sökmek için ben de çok uğraştım, yapğamamıştım. sonra kapı kilit tamircisine gittim, orada adamın nasıl söktüğünü gördüm, şimdi sökebiliyorum.
    bütün vidaları söktükten sonra, döşemenin kenarlarından asılarak tırnaklarını kurtarmalısın. daha sonra içerideki kapı açma  kolunda bir tırnak var. bu kolun bağlı oldugu yatağı araca göre ileri geri oynatarak o tırnağı da kurtarabilirsin. en son da camın önündeki kilit çubuğunu döndürerek sökebilirsin.
    arka tekerler ve kayış sesi hakkında bir bilgim yok. kolay gelsin...

7. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    cevaplarınız için teşekkürler, arka kapı çocuk kilidi yüzünden değil ona baktım kapı kolu boşta gibi duruyor. birde bu camı indirip kaldıran kolu nasıl çıkartabiliriz . bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlar varmı acaba.

bu arada yeni bir şey daha farkettim. arabam sıralı sistem lpgli 1. ve 2. viteste gaz kesiliyor sanki yani gaza bastığım halde gitmiyor sonra birden gaz geliyor kesik kesik 1. ve 2. viteste oluyor. bu sorun gazla mı alakalı yoksa baskı balatada filan sorun varmıdır?

8. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benzine geçerek denerseniz problem gazda mı çözebilirsiniz

9. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tamam geçeyim benzine ama nasıl geçeceğim bende sadece ışıklı bir gösterge var aracın benzinde yada lpgde çalıştığını ve lpg miktarını gösteren üstünde hiçbir düğme yok. lpg lovato marka sıralı sistem.

10. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o ışıklı göstergenin üzerinde düğme var ona basarak geçebilirsiniz

11. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    cam kaldırma kolunun panzotla temas noktasında plastik bir pul vardırve hemen yanında kolun milden çıkmasını engelleyen bir sekman vardır. tornavida türü bir aletle aralayarak görebilirsin.onu çıkarman gerekiyor. kapı kilitleme sorunu sık rastlanan bir sorun.çekme tellerinin gerdirilmesi yada mekanizmanın yağlanması yada motor değişimi gerekebilir.ilk yazdıklarım daha yakın ihtimal.kayış gerdirmek veya değişim istiyor olabilir.fren balatan bitmiş olabilir.balata az kaldığında balata etrafında metal bir parça var .o sürterek uyarı verir.

12. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet arkadaşlar cam kolunu nihayet yardımlarınızla çıkardım ve kapı döşemelerini söktüm. şimdi benim sol arka kapı kolu dıştan açılmıyor. kapı kolunu değiştireceğim istanbul/yenibosna yada güneşli civarında parça alabileceğim yer varmı.
    birde sağ taraftaki kapılar merkezi kilitle kilitlenmiyor önce yağlayıp temizleyeceğim ama pompa değişmesi gerekirse bazı arkadaşlar şahinlerdeki merkezi kilit pompalarının uyduğunu ve ucuz olduğunu söylemişler onlardan taksam olurmu. bazı arkadaşlar ise bu şahin pompalarının tam oturmadığını ve hyundailerin orjinal merkezi kilit sisteminin sürekli akım verdiği için pompaları yaktığını yani değiştirilirse komple değiştirmek gerektiğini söylemişler. bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. birde aracın yağını suyunu bujilerini triger kayışını filan değiştireceğim. yenibosna güneşli tarafında önerebileceğiniz bir usta varmıdır. ucuz yollu halletmek istiyorum. servisler sanırım biraz pahalı oluyor. cevaplar için şimdiden teşekkürler

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    oto yedek parçacılarında her merkezi kilit sistemine uyan kilit motorları oluyor. parçacıya aracınızı söyleyip alırsanız aracınıza uyan bir motor bulursunuz. hem benim bildiğim çok ucuz oluyor öyle motorlar. 15 tl falandı galiba.

14. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    kapı döşemelerinin hepsini bu sabah söktüm merkezi kilit sistemini masrafsız hallettim arka kapımda dıştan açılmıyordu onun içinde 18 ytlye yenisini aldım ve taktım.
    şimdi şöfor camı zor kalkıyor bunun için ne yapabilirim
    bende 2 tane anahtar var ama ikisi de kapı yada bagajı açmıyor
    arabanın üzerinde sağ çamurluk üzerinde anten var ama kırık bu anten otomatik antenmidir yoksa normal antenmidir. araç 1.5 gls yenisini taksam kaça mal olur acaba kimisi 10ytl demiş kimisi 40 kimisi de 70demiş
    birde aracın ruhsatını çıkaracağım noter satış sözleşmesi, trafik sigortası, ve eski ruhsat haricinde istenen herhangi bir belge varmı acaba?
    Düzenleyen : mursel_balci

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    anahtar işini iyi bir anahtarcı çözer, benimki de bagajı açmıyordu, anahtarcıya verdim adam biraz daha yonttu falan, düzeldi.
    şöför camı için kapı döşemesini sökünce orada camın inip kalktığı kanallar var, bu kanalların etrafında lastik parçalar oluyor, o parçalar belki yamulmuştur, elle düzelir. açınca sorun belli olur zaten.

16. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    cam için bugün şöför kapısının döşemesini söktüm ve baktım yağlı kontak sprey vardı biraz ondan sıktım kanallar düzgündü çıkan bir yerde yoktu ama cam kalkarken ön tarafa doğru kasılıyor kalıyor inerken problem yok

Bu Sayfayı Paylaş