Arkadaşlar Anamur'a tayin olduk. Nasipse bir kaç haftaya taşınırız. Var mı aramızda Anamur'lu arkadaşlar?
Atekan bey mesleğiniz ne bilmiyorum , ben Silifke'deyim Anamur'la aramız 130 km seyahat süresi yaklaşık 3-3,5 saat , çünkü Silifke ile Antalya Gazipaşa arası 235 km ama yaklaşık 7 saat sürüyor bunları yazmamın sebebi belkide Türkiye'nin en virajlı yoludur , Silifke'den itibaren yapım çalışmaları devam ediyor henüz bir adet tünel açıldı (1700m.lik) ama bence Silifke Gazipaşa arası 2020-2030 lu yılları bulur çünkü en zor doğa yapısıyla mücadele ediliyor , mevcut yola alternatif başka bir yol olmadan , mevcut yol açıkken de yenisini yapmak mucize gibi , sizin gözünüzü korkutmayayım Anamur güzeldir , Hyundai Anamur Derya Plazada Müdür İlker bey var , ayrıca Servisin oto Elektrik Ustası İmran Usta yakınımızdır. Sizlere her konuda yardımcı olabilirim. Özelden ayrıntılı mesaj atarsanız iyi olur.
Teşekkürler Ahmet abim/kardeşim (yaşınızı bilmediğim için ) sizden değerli olmasın bir komşumuz da Hyundai servis ustasıydı. Anamur Derya'ya transfer oldu çalıştı bir süre. sonra tekrar döndü memleketimiz Maraş'a. Ondan da bir kaç isim aldım. Ben de dün itibarıyla geldim Anamur'a. Askeri Memur'um. Sabaha nasipse mesaiye başlıyoruz. Şimdilik tek geldik. Eşi Çocuğu ve elimiz ayağımız arabamız'ı daha getiremedik. Malûm yol'u bilmiyoruz ve tehlikeli olduğunu söyleyenleri dinleyip önden bir tecrübe edeyim istedim. işin maddi tarafı da var tabi. 520 Km yol tek başına maliyetli oluyor git-gel. otobüs maliyeti yakıtın 3te 1i ancak:RpS_cool: K.Maraş'tan 19:30'da hareket edip Adana üzeri geldik otobüsle. Silifke'ye kadar her yer çok güzel yollar harika diyebilirim. Zirve Turistik tesislerinde 23:45'te mola verdik. 00:15 te başlayan ve Anamur'a kadar 2 saat 45 dakika süren yolculuk yaptık. Dar virajlardan dolayı otobüs ve büyük araçların karşılıklı geçemediği söyleniyordu. "O kadar da değildir" diye düşünürken 4 metreyi bile bulmayan genişlikte daracık yollardan geçtik. ve korkunç bozuktu. gece gittiğimizden sakin olduğunu söyledi şoförler. inanın insanın yüreği ağzına geliyor. bazı yolların sağında ve solunda bir çöp dahi yok koruyabilecek. bazı yerlerin üst tarafları kayalık. ilk açılan tünelden geçtik. ve daha sonra 3-4 tünel girişi görebildim inşaat halinde olan. gece bile araçlar yol çalışması yapmaktaydı. yolun bir kısmı da zaten çalışmalardan dolayı dardı. Allah korusun kazayı falan geçtim de bir araç arızası falan olsa sağda solda aracı çekebilecek kenar dahi yok. aracıma sağlam bir çekme halatı/ipi/kendir'i almayı düşünüyorum. bitmesi en az 3-5 sene sürer diye tahmin ediyorum. Memlekete 1-2 ay aralıklarla gitmeyi planlıyordum fakat yollar dolayısıyla biraz daha seyrek düşünmeye başladım 2-3 ayda bir gibi. bakalım kısa sürede bitmesi ümidindeyim. Anamur'a gelince de sevdim diyebilirim ilk günden. Geldiğim yer Muğla/Dalaman ilçesi. orayla kıyaslayınca artıları da var eksileri de. Benim için önemli olan sağlık hizmetlerinin iyi olması. burası için yeterince var sanırım. bakalım zamanla ihtiyaçlarımıza karşılık buldukça severiz ya da bulamayıp sevmeyiz. zaman gösterecek. teşekkürler ilginiz ve verdiğiniz isimler için. vaktim oldukça gidip tanışmaya çalışırım.
kardeşim nasipse sizi de görmek isterim memlekete gidip gelirken tabi müsait olursanız. tanışmış oluruz. iyi geceler.