Merhaba. Aracım 98 model accent 1.5gls ve sıralı sistem. Aracımı alalı 4ay oldu. Araba çok zor çalışıyor 20 marş belki. Çalıştığında sürekli gaz vermessem stop ediyor. Aşırı titreme var araçta gaz yemiyor ,hem gazda hem benzinde aynı sorunları yapiyor. Bujilerim, buji kablolarim, gaz yağ benzin filitrelerim, benzin pompam, boğaz kelebeği enjektor temizliği yaptırdım. Ama duzelme yok araçta başına benzer sıkıntı gelen oldumu. Not : Bir kaç kişi gaz ve benzini aynı anda yakıyor araba dedi. Eksozumda pat pat diye ses geliyor..
Akunun eksi kutup basini sokup yarim saat bekleyin sonra araci bir muddet benzinde kulanin gunden gune aracin duzelecegini goreceksiniz. Aracin lpg ve benzini bir arada yakmasi mumkn degil calusmaz stop eder.
arabanızın sübap ayarı bozuk olabilir yada sübaplar aşınmış olabilir.üst kapak açılıp bakılsın açılmışken trigeride değiştirin.birde bujilere bakın yağ bulaşıyormu eğer yağ varsa segmanlarda bitik demektir.
Bu sorun bir anda çıktı bugün krank mili sensoru nü degistirecegim gazdan ayağımı çektiğim an stop ediyor
4 aydır sizde olan aracın yağına suyuna dikkat edip etmemenizin bir önemi yok aracın mazisi sıkıntılı anladığım kadarı ile.doğrudan krank mili açı sensörü ile alakalı olmaya bilir.
benim merak ettiğim bir konu var neden araçtan soğuyorsunuz? götürürsünüz yetkili servise sorununuzu er yada geç çözerler. soğumanıza gerek yok sıfır araçta alsanız arıza hasar olacaktır, ben geçen sene şubatta zincirleme kazaya girdim sağ taraf komple değişti kapılar çamurluklar falan, o zaman benimde soğumam lazımdı hatta bir daha kullanmamam lazımdı. arabacılık işi böyledir illa arıza ve hasar olacak buna kendimizi alıştıralım
bobini değiştirin.düzeldiğinde gaz ayarı ve gaz baglantılarını kontrol ettirin.özellikle devir baglantısını bobinden alsın.enjektör baglantısını iptal ettirin.
zaten sizin araç enejeksiyonlu olduğu için sabahları yani soğukken benzinde çalışır LPG beyni ısınınca gaza geçer
Arkadaşlarda belirtmiş ama ilk önce aküyü sökün bir kaç saat bekleyin arabayı çalıştırın. Eğer direk çalışıp sıkıntı çıkartmaz ise o şekilde kullanın ve yeni lpg ayarı yaptırın. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aracı ustaya bıraktım üst kapak açılacak bakılacak arkadaşlar sonuçları buradan yazarım emsal olur diğer arkadaslara
Şükür sorun cozuldu. Krank mili sensoru arızalı mis, çalışmama zor çalışma sıkıntısı bundan arkadaşlar. Titreme sorunu ise lpgde arıza varmış hem gaz hem benzin aynı basıyor motoru bogup titreme yapıyormuş motor açılmadan cozuldu sorun.
Geçmiş olsun iyi bir usta nokta atışı çözüm hayat kurtarır. Kötü bir usta deneme yanılma yollu çözüm cebide morali de da bitirir.