aracımla seyir halinde iken1. ve 2. viteste özellikle 1.viteste gazdan ayağımı çekince sanki arkadan biri aniden aracı çekiyormuş gibi yığılma yapıyor 2.vitestede yapıyor bunu 3. viteste çok az 4. ve 5.viteslerde bir olumsuzluk yok.yine aynı viteslerde 1. ve 2. viteslerdeözellikle sabahları ilk hareketten sonra 1.vitestegazdan ayağımı çekiyorum 2ye atacam fır fır fır 2 ye atıyorum gazdan ayağımı çekiyorum 3. vitese geçecem fır fır fır diye sanki dişli sıyırıyormuş gibi bir ses geliyor 3.viteste bu ses yokaraç ısındıktan sonra 5-10 km. sonra bu sez azalıyor.Bu olumsuzluk beni ankaranın sabah trafiğinde delirtiyor resmen dur kalk dur kalk gaz veriyorum kalkıyor arabagazı kesiyorum yığlıyor birdefırıldama anlamadım gitti acaba vites dişlilerinde bir problem mi var yardımlarınızı bekliyorum.
iki gün önce değiştirdim yağını bor power da koydurdum. Ama bu problem sanırsam debriyaj balatası değiştikten sonra (3 ay önce) ortaya çıktı usta şanzuman yağını boşaltmıştı baktı yağ iyi dedi tekrar aynı yağı koymuştu hatırladığım kadarıyla. Düzenleyen : vosvoscuk
Arkadaşlar benim arabada da sorun var sabah ilk çalıştıktan sonra motor devri 1000' e düşene kadar gaz yemekte zorlanıyor. stop edecekmiş gibi oluyor çekiyorum ayağımı otomatik jikle yavaş gaza basarak hareket edebiliyorum ama pedala hafif sert dokunca yığılıyor. Taki ısınana kadar ancak şu an havalar gayet iyi genede soğuk havalarda kikadar bekliyorum. bu bekleme süresini kısaltmanın yolu yokmu? birde sabahları2-3 kontaktan önce çalışmıyor. benzin pompası mı? arızalı acaba nedir sorun yardımlarınızı bekliyorum. 2001 milenium kasa
Alparslan Bey sanırım Nazım Bey'in sorunu sizinki ile aynı değil.Seyir esnasında 1. ve 2. viteslerde ayağını gazdan çektiği esnada yığılma olduğunu belirtmişki sizdeki sorun ilk marşlarda zannediyorum. Nazım Bey aynı sorun bende de mevcut sizinde belirttiğiniz gibi sanki biri aracı çekiyormuşcasına bir his uyandırıyor insanda.Muhtemelen gaz ayarından olabilir.Çünkü benzinde çok güzel maşallah. Serdar Hocam yağ değişimi ile alakası nedir acaba bilgilendirirseniz çok seviniriz şimdiden teşekkürler.
yalnız benim aracımda lpg yok benzin kullanıyorum sizinki gaz ayarıyla alakalı olabilir.Ben yağlada alakası olduğunu düşünmüyorum Servise götüreyim istiyorum aracın motor aksamından fazlada anlamadığım için burada anlayan arkadaşlardan ön fikir edinmek istiyorum.Sonra anlamadığımızı anlarlarsa demesinler bana senin şanzuman dağılmış motor bitmiş masrafıda 3000 tlhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif.sanırım bu konuda pek bilgi sahibi arkadaşımız yok. artık götürecem servise servis ne derse boynumuzu büküp kabullenecez.
Kusura bakmayın Nazım Bey yorumu yazdıktan sonra aracınızın LPG li olup olmadığını bilmediğimi farkettim .Maalesefki motor aksamı hakkında bende yeterli bilgiye tecrübeye sahip değilim.Konuyu güncel tutmaya çalışırsanız forumda bu işin ehli olan abilerimiz kardeşlerimiz size yardımcı olacaklardır.Geçmiş olsun umarım ufak bir sorundur.