arkadaşlar son zamanlarda aracımda şöyle bir durum söz konusu araçta ışıklarda durduğumda kalkarken aracı sanki bişey tutup bırakır gibi oluyor bir sıçrar bir yığılır gibi bu durum motorun sesinide değiştiriyor bazende bu yığılma motor gürültüsü sürekli oluyor sanki bişey bazen temas ediyor bazen etmiyor yada bişey bazen görevini yapıyor bazen yapmıyor gibi bir durum bu sorun sürekli olduğunda araç yerinden kalkmak istemiyor bazende olası gerektiği gibi sıçrıyor hava nemli ve biraz serin olduğunda daha çok gibi sanki sorun daha önce tecrübe etmiş olan bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim araç accent milenyum 2000 1.5 GLS LPG li her iki yakıttada bu sorun var
buji veya buj kablolarından olma ihtimali yüksek öncelikle bunları değiştirin.egzosa da bir bakın patır patır ses geliyor mu?
bujiler ngk henüz 2000 km oldu değişeli kablo ve bobinde aynı şekilde orjinal hyundai servisten alındı takıldı yakın zamanda stop etme sorunu nedeni ile map sensörüde değiştirildi o sorun çözüldü
ateşleme sistemini bir kontrol ettirmende fayda var bilgisaara baglattır sorun varsa orda cıkar..diğer bir husus ise katalizörün dagılmış olabilir...
hava soğuk ve nemli iken yapması elektrik elektronik aksamından olabileceği dolayısıyla ateşlemeden olabileceği gibi kayışların ömrünü doldurup su sıçraması gibi sebeplerle kaçırıp bırakması şeklinde olabilir benim arabamla suya girip çıkınca bir süre bu tutup bırakma oluyor kayış ıslak olduğundan kaçırıyor seste çıkmıyor ıslak olunca kayış tekrar kavrayınca düzeliyor kayışlara parmakla bastırabilirsiniz sertleşme renklerinde griye kahverengiye dönme varmı bakabilirsiniz ateşleme sistemini şarj dinamosundan beslendiğini düşünürsek şarj kayışı kaçırdığında bujiler yeterli akımı alamayıp tekleme yapıyor bile olabilir. Bir ileriki safhada şarj ışığı yanacaktır ama şarj yavaşta dönse şarj ışığı yanmıyor bazen fakat akım düşüyor.
aslında şarj dinamosu olayı mantıklı olabilir çünkü araç cam açıp kapamada sinyallerde silecek çalışınca motorun çalışmasında hissedilir küçük farklılıklar oluyor birde lpg için bujilerde oynama gerekirmi yoksa orjinal tırnak aralığı mı olmalı
Önceki aracımda benzer sıkıntıyı yaşamıştım, İlk olarak yakıt sistemini kontrol ettirmiştim,arkasından buji ve kablolar değişti,arıza devam ettiği iiçin şarj dinamosunu değiştirmek zorunda kalmıştım. Şarj dinamosu değiştikten sonra normale döndü
yazan arkadaşlar kadar bilgili değilim ama eğer bu sıkıntı bujiler değiştikten sonra başladı ise yine önce oralarla ilgilenmenizi tavsiye ederim.
Benim 2005 admire da da olmuştu sorun buji kablosundan çıktı kablolardan bir tanesi içten yanmıştı değiştirince düzeldi buji tırnak aralığına gelince ben orjinal bujilerle lpg de 2 sene kullandım sıkıntı çıkarmadı Sent from my iPhone using Tapatalk
ateşleme sistemi bir elden geçirilmeli kayışlar ile beraber. basit kontroller ile sanırım arıza bulunabilir
sırasıyla sayayım 1-) aracın lpg li ise orijinal benzin bujilerini sök lpg bujileri çıktı piyasada bosch marka tavsiye ederim onu al. 4 tanesi 60.TL falan. 2-) karbüratörcüye git, boğazı söktür temizlet. mümkünse birde enjektör temizliği yaptır makinaya bağlat.... 100.TL gider 3-) buji kablonu değiştir. orjinalini alıp takmaya çalış, bulamazsan yan sanayinin en iyisini tak.. 4-) egzos pulu emisyon makinasına gir. yakıt karışımını kontrol et.. hava benzin yada hava/lpg ayarların bozuksa bilgisayar söyler. 5-) sonra benzin yada lpg ayarına git. güzel kalibrasyon yaptır. klimayıda bu arada açki ona göre ayar yapsınlar. 6-) baktın bunlarda kurtarmadı ozaman, motorun sallantılı çalışıyorsa motor ve şanzıman kulakları/takoz diye geçer onları değiştir. yırtık kopuk olan vardır. 7-) debriyaj pedalı ayarı yaptır. ( kendinde yapabilirsin aslında) alta yatıp debriyaj pedalının önünde ve arkasında vidalar var. sarı renkli ve gümüş renkli onlara göre ayar yapcan. pedalı en aşağı indirip, yavaş yavaş sırasıyla pedalı yukarı kaldırıp ayar yapmanı tavziye ederim. en altta kavrarsa arabanın kaçışı gidişide seri olur.. Baktın buda olmadııııııııı ozaman şanzımanı alıcan eline.. şanzımanı indir. baskı balatayı değiştir... bu dediklerimi yap baak bakalım araba ok gibi oluyormu olmuyormu... bende 1.3 lpg li var . araba ok gibi oldu... otobanda 180 km banamısın demiyor. şehir içinde 2 viteste arabam nerdeyse kalkış yapıyor.....