herkese selamlar ve iyi aksamlar aracim 98 model accent gls genel olarak yasitlarina gore iyi durumda ama ben bunden 5 sene oncesini de bildigim icin performans dusuklugunu hissediyorum. simdi ogrenmek istedigim arabaya ne gibi bakimlar yapabilirim. motorda temizletmem veya degistirmem gereken hangi parcalar vardir? arac su anda 117 bin de . hatta onerebileceginiz motor yaagi katkisi sanzuman yagi katkisi veya borlu urunler varsa kullanmak isterim. maksat yasli dostumu zorlamamak simdiye kadar beni yari yolda birakmadi ama bundan sonrada birakmamasini saglamak=) dedigim gibi kapsamli bir bakim yapmak istiyorum neler yapmam gerektigini soylerseniz sevinirim cunku sanayiye gidersem cok fazla degistirilicek parca oldugunu soyliyebilirler ve marka bilmedigim icin katki yaglarindan markasini bilmedigim sizlerin onermedigi bir seyi kullanmak istemem. ayrica son surattede dusme var bunuda bilgilerinize sunarim. eskiden 185km/h ye cikarken simdi 165km/h'den sonra yukselmektezorlaniyor simdiden yardimlarinizve onerilirinizicin cok tesekkur ederim. saygilar .. Düzenleyen : akrozom
motorunuzun durumu iyisi yaşına bile bakmamanız lazım 1.hava filtreniz ne durumda ?? kirli ise performans düşüklüğü ve yakıt sarfiyatı yapar 2.ateşleme sistemi ve yakıt sisteminiz ne duurmda ??? yapılacak iş aracın bakımını yaptırın( ateşleme sistemi yakıt sistemini elden gecirn benzin pompasına bakılmalı) motor yağını değiştirin castrol önerilir.birde motor yağlayıcı (BOR)atarsanız canavar gibi olur diye düşünüyorum...
hava filtresini 10bin km once temizletmistim ama komple bakima aldigimda onuda degistirmeyi dusunuyorum. atesleme sisteminde de ustaya kisin basindabujileri degistirmek icin goturdugumde daha bunlar gider hicbiseyi yok diyip geri takmisti=) vites gecislerinde bazen ufaktanda olsa zorlanma hissediyorum ozellikle 1den 2 ye takarken ve 2den 3 e takarken yan koltukta oturanlar bana cok defa sordu arabada shortshifter mi var diye =) sanziman yagi da 100bin kmde degismesi gerekiyormus diye duydum acaba degistirsem bu sesi onlermi yoksa kronik bir sorunmudur bu da?
Affiniza siginarak, bana tespitleriniz biraz psikolojik geldi. Eger bu yastaki bir araci surekli dinlerseniz mutlaka bir problem bulabilirsiniz ve buna mukabil cok masraf edersiniz. Km. bazinda degisecek parcalar bellidir, 117.000km. ise birsey degil, zaten motorda problem olsa hemen belli eder. Periyodik bakimlarini yapin vearaciniza gonul rahatligiyla binmeye devam edin, paraniz da cebinizde kalsin. Yag katkilarinin ise yaradigina/yarayacagina hic inanmiyorum ve ihtimal vermiyorum. Yeni nesil yaglarda her turlu katki var. Yag katkilarinin etkinligi karsilastirmali olarak ispatlanmaya muhtac. Sozgelimi katkili ve katkisiz ayni ozellikteki araclar benzer surus kosullarinda 100.000km. yapsin ve sonra motorlari test edilsin, en ince ayrintisina kadar incelensin. Insanlar ancak bu sayede ikna olabilirler. Ama yapilmiyor, katkili otogazcilar da bunu yapmiyorlar, neden acaba(!)?
Anadolu yakasında iseniz ve Ümraniye taraflarına gelebilirseniz, götürüp neler gerekiyor tespit ederiz...