Selam arkadaşlar yeni üye oldum foruma.1 ay önce aldığım aracımda bi türlü çözemediğimiz bi sorun var.araç sürekli hoplama yapıyor.tekleme gibi değil.gazdan çok yavaş çekip bassam bile acemi gibi hopluyor araba az da olsa.biraz sert çeksem yatıp kalkıyo. bujilerden olur dediler değiştim sorun geçmedi,motor takozumu kulağımı ne dediler onuda değiştim sorun çözülmedi.yani bunu sadece kalkışlarda veya 2,3 te yapmıyor.aynı sorun 5. viteste bile var.biraz sert çektim mi fazlasıyla sarsılıyo araba.bana pedalla ilgili bi sıkıntı gibi geldi. sürekli 1,2 de yarım debriyaj yapıyorum mecburen.gaz kelebeğinden ya da pedaldan olabilirmi arkadaşlar.veya sizce sorun nedir?gitmediğim usta kalmadı.eline kabloyu alan koşuyor.düzelirmi takarsan diyorum belli olmaz sorun ondan gibi abi diyen işten anlamayan insanların eline kaldık. bu arada araç 1,4 benzinli era.bi kaç usta dedi dizellerde debriyaj pedalı altında sensör oluyor 25 liralık bişey onu değişince kesiyo ama benzinlilerde yokmuş filan.Bi arkadaş bu konuyu çözse daha önce başına gelmiş biri vardır illaki.şimdiden tşkler :RpS_sad:
Boğaz kelebeğini temizlet ve hava filtresini değiştir. Hava yakıt karışımı gaz pedalını bıraktığında tam sağlanmıyor olabilir.bu arada baskı balata ne durumda ve birde vitesi kaç devirdeyken değiştiriyorsunuz. Tahmin yürüterek bulmak zor tabi ama ucuzdan pahalıya doğru seçenekleri değerlendirmelisiniz. yada nokta atışı yapabilen bir usta bulmak lazım o da çok zor sent from my Windows Phone using tapatalk
Eğerki yarım debriyaj yaparak düzeliyorsa, bence pedallarda da bişey olabilir... Ben ce madem bi çare kalmamış, abi azcık para ve zamana kıyıp baktıracaksın... Pedalların olduğu bölümü komple söktürüp baktı bence... Zira kalkışta veya düşük devirde değil dediğinize göre yüksek hızda bile yapıyor...
yok yere para harcamaktansa git yetkili servise yapsınlar zaten şua ana kadar yapılıpta sorun çözülmemiş zarardasın anlattığına göre daha fazla zarar etme bari
başlığın küçük yazılmasını gerektiğini yeni okudum.zaten ilk msjım bu.baskı balata yeni.hava filtresi,ıvır zıvır hepsi yeni değişti.conta yakmıştı araba.benim tahminimde pedalla ilgili.ya da kelebekle ilgili.bu setin komple sökülüp temizlenme şansı varmı.ustalar direk hemen değiştirelim modundalar.servise git diyen arkadaşlar arabayı yakarım yinede gitmem o derece nefret ediyorum servislerden adam arabaya bakıyo anında anlıyo olayı.ağzını bıçak açmıyo.zaten servise girse dünya zamana çıkacak başı kalabalık.arıza tespit ücreti 250 liraymış.para sokaktan toplanıyorya.eğer yaptırmazsan 250 yi verip gidiyosun.yaptırsanda ayrı dert.dışarda 300 400 liralık işe çıkaracak 800 900 lira para en az.zaten öyle büyük bi sıkıntı değil anlayabiliyorum bunu.ama sorunla karşılaşan arkadaş vardır diye sordum.bu arada yaşım 28 15 yıllık şöförüm vitesi kaç bin devirde değişiyosun diyen arkadaş sıkıntı sadece hyundai ile daha önce fazla içli dışlı olmamam.yakıt konusunda sizce değerler normalmi.istanbul trafiğinde şehir içi lpg 2,20 den alıyorum hep aynı yerden alırım.19,20 kuruş yakıyor.yakıtı acayip az geldi bana
yakıt gayet makul hatta az bile diyebilirim muhtemelen gaz kelebeği veya pedalla alakalı bir durum gaz kelebeği temizlenebiliyor. hava akış debimetresini de kontrol ettir motora giren hava miktarına(oksijen sensörü diyede geçer) göre yakıt ayarlıyor. eğer sensör arızalıysa ve hava yakıt karışımını düzgün vermiyorsa motorun stabil çalışmaz gerçi bu durumda genelde yakıt artışı söz konusu oluyor ama kontrol ettirmekte fayda var. bunun dışında beyinle alakalı bir sorun olabilir elektrik akışı düzgün değilse patlama yapıyormuş gibi vuruntulu çalışabilir motorun aynı sorunu buji kabloları ve bobindeki sorunlarda yapabilir. tek tek kontrol etmek gerekiyor kesin şu parçadan demek zor tabi...bu arada aracın rolantisi nasıl sürekli devirde yükselme düşme söz konusu mu?boştayken gaz verip çekmeyi dene patlama vb yapacak mı sonra gazı yavaşca arttır viteste gidiyormuş gibi durduğu yerde aynı sorunu çıkartıyorsa baskı balatadan kaynaklı bir sorun yok demektir. o zaman elektrik ve yakıt sistemini kontrol etmek gerekir deney deneye bulacaksın artık başka çare yok)))
bu arada yeni gördüm aracın lpgli sanırım. benzinde de aynı sorunu yapmıyorsa lpg sistemini kontrol ettir benzin gaz birbirine karışıyor olabilir, sistemde bir arıza olabilir. benzin ve lpg de ayrı ayrı aracın gidişini kontrol et
benzindede birebir aynı sorun var.lpgde aşırı derecede fazlaydı.enjektörü değiştim ikisindeki sorunda aynı şu anda.tak diye vuruyo kalkışta biraz sert çekince debriyajdan.aşırı sallama oluyo.biraz araştırdımda gaz kelebeğinden ve ya kelebek sensörümü ne varmış.bayağı maliyetli çıkıyo ikisi değişince 500 ü buluyor galiba.o vurma seside bunlarla alakalıymış heralde.bujileri yeni değiştim ama kabloları değişmedim.kablodan yapacağını sanmıyorum ama gazla alakalı durum.araç rolantide duruyor sıkıntı yok.800 devirde çok ufak derecede inip çıkıyor.dikkatli bakıldığı zaman.net bi sabitliği olmuyor.
rolantin normal ufak oynamalar olur vuruntuyu kaynımın broadwayi yapıyordu birden gaz kesiyormuş gibi patlatmalı çalısıp sonra düzeliyordu buji ve buji kabloları değişince düzeldi. ama tahminimce senin sorunun gaz kelebeği ve oksijen sensörü ile alakalı gaz kelebeğini temizletebilirsin oksijen sensöründe gazdan dolayı kirlenmiş olaiblir öncelikle bir temizletmeye bak sorun düzelmezse değiştirirsin boşuna masraf etme bence bide buji kablolarını dene derim belkide çok ucuza sorunun çözülmüş olacaktır