Arkadaşlar merhaba bundan 2 ay önce arabanın radyatör suyunu değiştim %50 su %50 antifriz koydum ara arada kontrol ettim buraya kadar hiçbir sorun yok Bir aydır kontrol etmiyordum bugün bir kontrol edeyim dedim radyatör kapağını açtım suyun tuhaf geldi gözüme şırınga yardımı ile çektim biraz bildiğin su yani şaşırdım bidaha çektim kaba boşalttım renk yok su tamamen biraz daha derinliğini indim daha çektim alla alla neden böyle oldu ? Yedek su deposunda da yarım parmak eksilme var ? Not: radyatör suyunu değiştirdikten sonra araç kalorifer Max defalar çalıştırdım devirdayım yaptırdım.
ben petrol ofisinin hiç bir ürününü (yakıt dahil) aracımda kullanmam. antifriz olarak radicool kullanmanızı öneririm.
Petrol ofisi mavi antifiriz koymuştuk rengi açılmıştı tam masvami değil artık fakat ölçümde -28 falan gibi iyi bir değer çıktı geçen sene ölçüldü . 2 senedir kullanılıyor.
Petrol ofisi antifirz sağ olsun kalerüfer peteğimi tıkayıp uzun soluklu macera yaşatmıştı. Dandik Spectre antifirz bile ondan iyidir. Yağları gayet iyi ama antifirz onların işi değil.
Organik yerine inorganik veya tam tersi kullanılmış olmasın . Sonrasında çökelti oluşuyor ve değiştirirken eskisiyle yenisini karıştırmamak gerekiyor. Çoğu antifriz kullanılmayan araçta antirifz kullanınca petek patlaması meydana gelir . İçeride bulunan paslar çözüneceği için peteği tıkar. Sorun sizin önceki antifrizdedir.
Aracın ilk sahibiyim, sıfır km aldığımız için önceki antifirzi neydi çok eminim. Petrol ofisi yağları bence mükemmel ama antifirz işinde kötü.
3 defa sadece suyla devirdayım yapıp boşalttım sistemi öyle ekledim antifrizi umarım sorun olmaz birdaha PO yanından dahi geçmem
Hocam ben 2 yıl önce PO hazır karışım mavi antifriz kullandım. Usta içindekini boşalttı ölçtü litresini ve ona göre yeni antifrizi koydu , üçüncü yıla döndü hala mavi rengini koruyor ve bir sorun yaşamadım. Rahat ol , birilerinin şanssızlık yaşamış olması , herkese aynısı olacak diye bir şey yok. Ben de o zaman bu durumu paylaştığımda arkadaşlardan olumsuz yorumlar gelmişti. Dediğim gibi bir sorun yok , sizde de olmaz inşaallah , sarf malzemeleri bir dünya para malum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi