Merhaba abilerim. Facebook sayfam için youtube ta gezinirken çokk ilginç bir video ile karşılaştım. Android sistemli telefon üzerinden gerekli aparat ve uygulama ile aracınıza bazı komutlar vererek bunları gerçekleştiriyorsunuz...:RpS_thumbup: Videonun açıklaması: Araştırmalarım sonucunda Türkiye'de böyle bir sistemin üretildiğini keşfettim cihazın geliştiricisi Burak bey'le tanıştım bu sistem tamamen kendi eseri ve bunu yaparkende eğlence amacıyla bunu tasarlamış cihazı aracımızın OBDII portuna takıyoruz Android işletim sistemine sahip telefonumuzdan Otodiag yazılımını açıp şifremizle cihaza bağlanıyoruz ve herşey burdan itibaren başlıyor Cihaz tamemen eldeki imkanlarla üretilmiş yani yerli bir ürün donanımdan yazılıma kadar Türkiye'de geliştirilmiş ülkemizde böyle şeylerin yapılabilmesi gerçekten sevindirici bu uygulama kadar gelişmiş dünyada başka bir uygulama yok en azından benim araştırmalarım sonucu böyle bu uygulamaya en yakın geçenlerde konusunu açtığım OBDCanex yazılımıydı (Amerika'da yapılıyor) onlarda donanımlarını kendileri üretmiyor ve Otodiag kadar uzun menzil, sağlamlık ve güvenlik sunmuyor bende OBDCanex yazılımı ve donanımıda mevcut (OBDLink MX). Otodiag ile aynı zamanda gerçek zamanlı olarak motorun teknik verilerinide okumak mümkün hatta cihazı geliştiren Burak bey bu sistemin geliştirmeye fazlasıyla açık olduğunu söyledi öyleki aracınızı internet üzerinden bile kontrolü mümkün tabi dahalık böyle birşey yok. Şaun için yapılabilen kontroller: Sürücü Camı Aç - Kapat Yolcu Camı Aç - Kapat Sol Arka Cam Aç - Kapat Sağ arka cam Cam Aç - Kapat Tüm camları aynı anda Aç - Kapat Sis farlarını yak Uzun farları yak Sol ve sağ kısa farları ayrı ayrı yak -söndür Tüm ışıkları yak-söndür Tüm sinyalleri yak söndür Sinyalleri tek tek yak - söndür Kapıları kilitle Sürücü kapı kilidini aç Yolcu kapılarının kilitlerini aç Tüm kapı kilitlerini aç Bagaj aç Korna Silecekleri çalıştır Ön cam yıkama suyunu çalıştır Ön camı temizle (önce camı yıkar sonra silecekleri çalıştırır) Müzik sistemi - Ses ( + ) Müzik Sistemi - Ses ( - ) Müzik Sistemi - Kanal /Müzik değiştir (İleri) Müzik Sistemi- Kanal/Müzik değiştir ( Geri) (Yalnız bu özelliklere ek özellikler gelecek.) Cihaz ses komutlarıyla da çalışıyor bazı komutları bilmediğim için sistem çalışmadı videoda göreceksiniz zaten cihaz daha geliştirilme aşamasında. Eğer cidden geliştirilirse çok güzel olur. Ayrıca Tamamen Türkiye üretimi:RpS_love::RpS_love::RpS_love:
BDM modülü komut / test destekli değilse çalışmaz. Örneğin elantra xd'de iş görmez, yeni elantra'da çalışır. Ayrıca bazı modüller seedkey (master password) olmadan bazı işlere müdahaleyi engelliyor.
Serdar abi OBD2 ye bi aparat takılıyormuş. Komutu ordan uygulayamaz mı? Mesela Eramız için işe yarar mı? Yaramaz mı? Ben Youtube da gördüm çok sevindim ve sizle paylaştım. Bu iş daha nasıl geliştirilir? Detayı bilmediğim için açıklamayı da yazdım buraya Sen daha bilgilisin. Bizi bilgilendirir misin? Bu cihaz daha ne kadar gelişir? Hangi araçlarda uygun olur? Eski araçlar için uygun hale gelemez mi? Teşekkürler
ben bu özelliği daha önce görmüştüm ama türkiyede değil yine telefondan camları ışıkları açıp kapata biliyordu sonra direksiyonu çevirip gaz verebiliyordu mahsettiğim mevzu aşağıdaki video ama ne kadar doğru bilinmez