Selamünaleyküm arkadaşlar hyundai accent 1.5 gls yumurta kasa aracım var geçen gün işe yetişmeye çalışırken biraz hız yaptım çok keskin olmayan tatlı bir viraja 90 km hızla girdim araç sağa sola oynamaya başladı sanki yanımdan süratli bir kamyon otobüs geçmiş gibi az daha kalsa savrulacaktı daha önceki başka marka model aracımla aynı viraja 120 ile girerdim bişey olmazdı tüm yumurta kasalar mı yapıyor bunu yoksa benim aracım da mı bir problem var
Ya lastikler ömrünü tamamlamıştır yada arka salıncak bağlantılarına bir bakmak lazım gevşeyen bir yer varmı diye. Hava rüzgarlı ise arabanızda hiçbir problem yokken bile böyle şeyler olur. Yüksek hızda stabilite konusunda lastikler doğrudan etkendir. Eski arabam Getz idi fabrikasyon hankook centum lastikler bayatlayıp ömrünü tamamladığı zaman üzerinde lastik dişleri olsa bile yüksek hızda dediğiniz şekilde arabanın önü arkası sallanıyordu dört tane yeni güzel lastik aldım bir daha hiç sallanmadı. Binek araçta lastiklerin iyi olması virajlarda hızlanma ve frenlemede 3-5 fark ettiriyorsa yan rüzgarda ve yüksek hızda 10 fark ettiriyor. Bu soğuk havalarda lastik basınçları da oldukça önemli. Yumurta kasa genel yapısı itibariyle iyi yol tutar kanısındayım 90-100-120km hızlarda otoban virajı dönmek sıkıntı olmaması lazım.
Lastikler hakkında doğru söylüyorsunuz sanırım çok iyi olduğunu düşünmüyorum arka salıncak bağlantıları sağlam baktırmıştım
benım arkalar patlaktı ön ayrı arka ayrı gıtmıstı agırlıga baglı olarak, ertesı gun hemen servıse kostum onemlı seyler vıraja gırerken ne olursa olsun yavas gırerım ama cıkarken gaza yuklenıp ıcerıden cıkmak ayrı zevklı oluyor.guvenlık şart her konuda tabi
Aynen dediğiniz gibi çıktı bağlantı kollarındaki lastikleri çürümüş arka sağ tekerde oynama yapıyormuş