Merhaba, herkese hayırlı günler diliyorum. Bende 2008 Hyundai Getz 1.4 DOHC 97 HP var. Araçtan genel olarak memnunum. Yalnız bunda ABS olmadığını sonradan anladım. Hyundai Accent Era 1.4 - 97 hp araçlara bakıyorum. performans olarak kıyas yapınca; Getz için aracın torku: 125 NM, Masimum Torku: 3200 RPM yazıyor. Accent Era'nınki: aracın torku 125 NM, Maksimum Torku: 4700 RPM yazıyor. Bu tork, RPM, beygir meselesini tam anlayamadığım için soruyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen; Şimdi performans kıyaslaması yaparsak, Getz 3200 devirde 125 tork üretiren, Accent Era 4700 devirde 125 tork üretiyor. Yani Getz daha avantajlı gibi? Yanlışmı anlıyorum acaba? Getz'in 3200 devirde ürettiği aynı torku Accent Era 4700 devirde ancak üretiyor. Eğer böyleyse Getz'imi Era ile değiştirme düşüncesinden vaz geçebilirim. ABS konusunda takıntı yapıyorum bazan. ABS de olmazsa olmaz birşey değil. Allah kaza bela vermesin kimseye. Teşekkür ediyorum Arkadaşlar ...
Düz mantık dediğiniz doğru fakat abs olmaz sa olmaz bir özellik olmalı bence Ayrıca tork ve hp ile ilgili forum da bolca konu mevcut D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yalnız bu çok da fark yaratacak bir fark değil ki. 125 torkla zaten araç nereye kadar yürüyebilir ? çok beklenti içinde olmamak gerek. bence bunlardan çok güvenlik donanımları önemli.
Bu iki araçta benzinli olandır iki araçta aynı güçte performans olarak farkı yok getz küçük olduğundan daha seri olabilir ama era daha büyük tabiki kullanışlı