Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracın su motoru gibi çalışması

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda hunter78 tarafından 10 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. hunter78

hunter78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet KASAP
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    slm arkadaşlar aracım 4 gün yattıktan sonra marşa bastığımda yaklaşık 2 - 3 dakika kadar su motoru gibi çalıştı kaputu açtığımda motor yerinden fırlayacak gibiydi aracın kasası müthiş sallandı,
    ısınınca düzeldi sebebi ne olabilir acaba

2. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    üst kapaktan yanma odasına su sızıyor olabilir mi ? egzozdan beyaz duman atıyormu araba ???

3. hunter78

hunter78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet KASAP
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    beyaz duman falan söz konusu değil eksiltme falanda yok zaten 1 yıllık antifriz koyduğumuz gibi duruyor

4. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Lpg varmi aracta

5. kaptandoktor

kaptandoktor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Günay GÖK
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    valf ayarı bozulmuş olabilir.

6. hunter78

hunter78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ahmet KASAP
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    lpg var araçta ama benzinle çalışıyo malum sıralı sistem ısınana kadar
    birde valf ayarından kasıt nedir?

7. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Benzin deposunu yariya kadar doldurun buyuk ihtimal duzelecektir . Duzelmezse aracin lpg sigortasini cikartin depo bitene kadar benzinde kullanin yeniden benzin alip arabayi hic lpgde kullanmadan iyi bir lpg ustasina goturun benzin ve lpg enjektorlerinin atim zamanlarini esitlesin. Yine duzelmezse benzin pompasi bitmis demektir

8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yatmış arabalarda olağan bir durum bence, benimde bir kez başıma geldi 15 gün yatmıştı benim getz ve sonrasındaki ilk marşta çok titreşimli çalıştı motor sesi kötüydü, bende bu sırada gaza kısa süre dokundum devir 2500lere geldi gazı bıraktım titremeler düzeldi, 15 gün yatmış haldeki arabamda ilk marştan sonra devir saati rölantide yukarı aşağı dans ediyordu hatta ilk gazda devirlenirken zorlandı fakat bir 10 saniye sürdü sıkıntısı. Hepsi o kadar. İşte o esnada motoru uzun süre rölantide bıraksanız yağlama yetersizliği ile büyük problemler açabilir gibi duruyor.

yatmış arabanın motor yağı tamamen aşağı süzülüyor bence bundan kaynaklanıyor yağ basıncı ile motor yağı motorun üst kısmına ulaşınca düzeldi benimki bence. Şu an o zamanki sorunu yaşadığımdan farklı bir motor yağı kullanıyorum artık 3-4 gün yatmış olsada aynı problemi tekrar yaşamadım.

zaten motorunuzu hiçbir zaman 5-10 dakikadan fazla rölantide çalıştırmayın derler ara sıra gaza basınca yağ basıncı ile motor yağlanmalı, yağ transferi çok önemlidir birçok kullanıcı bunu atlar.

Problem hergün falan tekrar başınıza gelmezse kafaya takmayın. Gideceğiniz usta anlam veremeyecek servis tuhaf gereksiz masraflı çözümler üretecek başınız ağrıyacaktır cins bir durum çünki. :)

Supap ayarı demişler doğrudur işte benim supaplar otomatik iticili ve motor yağı basıncı ile çalışıyor yatmış motordaki titreşimlerin kaynağı

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 10 Eylül 2014
  9. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bizim aracta 3gun aktif olarak kullanilmadi ama bende calistirip tur attigim oldu. O zamandan beri garip bir ses vardi. Su aralar ses iyice artti ancak debriyaja basinca ses kesiliyor. Heralde debriyajla ilgili bi sıkıntı var. Yarın gosterecegiz ustamiza...

10. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eren bu bahsettiğin 10-15 gün çaliştımadan bekletme olayı 1.5 dizellerde de geçerlimi.
    Birde rolantide ki yağ pompası basınç değeri 2000 yada 3000 devirde ki basınç ile aynı değil sanırım ben aynı diye düşünmüştüm.
    Ben aracı yokuş aşağı da olsa boşa alamam aslında. Eğer öyle ise bosa alınca yağlama tam olarak gerceklesmiyor galiba

imla hatası Tapatalk yüzünden

11. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    ben şahsen dizel aracı ilk marşta gaza basmadan çalıştırırm.rölantid 2-3 dk bekletirirm.hareket ettirmek harici gaza dokunmam.çünkü zaten araç yağı süzülmüşse sen gaza basıp bağırttırırsan motorun içindeki parçaların zarar göreceğini düşünüyorum.

12. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    debriyaj bilyasından geliyor o dediğin ses benim arabadada var o ses ısınınca kesiliyor eğer debriyajın kavramasında bi sıkıntı yoksa veya debriyaj kaçırmıyor ise daha sonra balata bitince değişir zaten...

13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Yağ basıncı rölanti devirlerinde düşük olur abi, devir yükseldikçe yağ basıncı artar yağlama sirkülasyonu çoğalır, boşa alınca motor rölantide çalıştığı için yağlama basıncı azdır uzun süre rölanti sakıncalı, yokuşları viteste insen sıkıntı yok.

Dizellerin uzun süre yatmış halinin ilk çalıştırma sonrası ne yapacağını bilemiyorum, ama sanırım benzinli motorun tam tersi olarak dizel soğukken çekiş gücü çok az oluyor, yatmış araba dizel soğuk çalıştırmalarda titreme ve başka problemler ile ilgili tam bir tecrübem yok ancak dizelde de yağ aşağı süzülür yerçekimi gerçeği var. İşleyen demir pas tutmaz aynen bu mantık aslında
    Süleyman abi zaten bizim arabaların dizeli elektronik püskürtmeli marş yaparken gaza basılmaması gerekiyor mazotu kızdırma bujisini avansı kendisi otomatik ayarlıyor. Motor çalıştıktan sonra uzun süre rölantide kalırsa 1500-2000 devirlerde çalıştığına göre daha az yağlama yapıyor çalıştıktan sonra gaza çok kısa süre çok az basınca motor yağı anında yukarıdaki parçalara ulaşıyor zaten:) rölantide bekletmek yerine marştan sonra çok kısa bir anlık gaza dokunup bırakma olayı benim dediğim:)

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    aynı ses bende de var benimki soğukken değilde ısınınca oluyor :) debriyaja basınca düzelen türden, birkaç tamirciye sordum debriyaj bilyasıdır kurcalatma sıyırıp bitince değiştirirsin komple dediler aynen :) katılıyorum

15. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Eren kardeşim dediğini şimdi anladım.bundan sonra dediğin gibi yaparım.bide benim kia minibüste vitesi boşa alınca çıkan bir ses var bir yere sürtme sesi gibi.vites bştayken kolu yukarı doğru hafif itince ses kesiliyor.bu ne olabilir acaba?senkromeçlerde mi bişey var acaba

Bu Sayfayı Paylaş