Arkadaşlar araçın motorundan tistis diye bir ses geliyor videoya aldım bu ses nedir ciddi bir zararı varmıdır duzeltilebilirmi ne kadar a yapilir genelde ? Acemi olduğum gittin sanayiye gittigimde fazla para ödemeyim. Oradaki dÖnen kayış nedir acaba ? buda video linki buyrun yardımcı olucak arkadaşlara tsk ederim
kayıştan geliyor sanırım gaza bastığınızda da o ses hızlanır büyük ihtimal tabi üstatlar yardımcı olacaktır.
Aslinda önceden daha çok geliyodu simdi kendiliğinden böyle oldu eskiye göre düzeldi biraz ama yinede sinir bozucu .d
Bu ses bendende geliyor gecen gun iyoce artmisti kayisa balata spreyi siktim biraz duzeldi ama hala var bir ara servise goturucem ya kayistan yada rulmanlarindan geliyor.
v kayışı sesi Şarj dinamosu gergisini gesetin kayışı sökün yeni 4 kanallı v kayışı takın gerdirin hafif esneme payı bırakın şarj dinamosunu gevsettiğiniz somunu ( vidayı ) sıkın Kolay gelsin
herkes kayış demiş... ben far motoru diyip ortalığı karıştırmayayım en iyisi... Kayışa pudra serp... hakkaten ben şaka maka ben serçenin kayışa pudra serptiğimi hatırladım ya niye öle bişi yaptım bilmiyomda
Usta ben kayısın adını soruyorum bilmedigim için sen resme söküp takmayı tarif etmişsin allah razı olsunda onü ben yapabilicegimi hiç sanmıyorum sanayide yaptırsam ne kadar tutar
bilmiyorum valla. Zamaında kayış grubunu değiştirtirken benim samsun sanayideki işeyaramaz usta "gar antili" bunlar demişti.bende bundan cesaretle 50 bin km sonra arabayı adamın önüne attım GMB marka kayışı çıkarttırdım yerine orijinal taktırdım para da vermedim şerefsiz 30 lira istedi onu da vermedim.Neymiş kayış gmb markadan daha pahalıymış 30 tl farkı varmış. Dedim zamanında ben sana orijinal tak demedimmi? sende orijinal taktım demedin mi? bide garantili demedin mi ? bok alırsın 30 tl benden dedim. Sanayideki ustaya acımayacan... Gerekirse kavga edecen.. Aklıma geldikçe delleniyorum. aslında alet edevat olsa bu kayışları falan kendimizde değiştirebiliriz. İş alet edevat a bakıyor.
Benim arabadanda (accent blue dizel) aynı ses geliyor, kayışı değiştirdik hâla ses geliyor, üstteki yuvarlak parçayı da değiştirdik yine ses geliyor. Taktığımız V kayışı markası bando diye bir şey, acaba yanlış ölçümü taktık. Usta şimdi de su pompasını bi söküp bakalım dedi, cumartesi gideceğim. Kayışın orayı sökelim iyice bakalım dedi. Deneme yanılmayla yeni parça takıp duracağız gibi duruyor. Orjinal Accent Blue dizel V kayışının PK değerini bilen ve orjinal markasını bilen var mı?
Yetkili servisler de Bando marka kayış takıyor. Era ya 60.000 bakımında Ankara Ata da Bando marka klima ve V kayışı takıldı. Ölçü normalse gergide sıkıntı olabilir.
admire kullanırken bende de vardı. kayışları değiştirdim sorun ortadan kalktı. gerçekten sinir bozucu bir sesti. tavsiyem 1 takım kayış al yağ bakımında değiştirilmesini iste. mutlaka kayışı iyi bir marka almalısın arada çok fiyat farkı yok ama ucuz olan kısa bir süre sonra yine ötecektir.
Arkadaşlar benim araçta da Bi Ses çıkmaya başladı cırcır bocegine benziyor boşta gaz verince kesiyor Ama Her zaman olmuyor 1 haftada 3 4 defa oldu. sesi kaydettim Ama buraya Nasıl ekleniyor bilmiyorum. Teşekkür ederim.