aracım 2009 era araç boşken bile sağ tarafa sanki yük konmuş gibi eğimli gidiyor sanki sağ lastik havaları azmış gibi bir eğim var sürekli. bunun nedeni ne olabilir.sol taraf biraz çukurda giderse ancak dengeye geliyor. yolda çok rahatsız ediyor . özellikle arka sağ taraf çok çöküyor.nedeni arka amortisorlermi yoksa başka bir sorunmu olabilir.servistearka amortisorleri kontrol ediyorlar her şey normal diyorlar.ama sorun devam ediyor.yardım ederseniz sevinirim. teşekkürl Düzenleyen : kaya34
Bu şekilde tespit etmek zor, size tavsiyem kesinlikle dışardanbir rot - balansçı'ya gidip aracın ölçülerinin yerinde olup olmadığını ölçtürün..
aracınızın lastik havalarının eşit olmasına dikkat edin. araç boşken düz bir zeminde sağ ve sol çamurluklarının yerden yüksekliğiniölçmenizi tavsiye ederim. eğer eşitse problem yoktur.
Ben daha evvel mercedes yedek parçacılık yaptım benim kendİ nacizane düşüncem tabiki bu.Kanatimce6 sorun olabilir. 1.Amortisör patlaktır 2.Helezon yayı basmıştır.Yani diğerine göre ezilmiştir. 3.Helezon yayının altında ve üstünde GET lastigi vardır mercedeslerde vardı bunlarda varmı bilmiyorum eger varsa deformasyon olmuş olabilir. 4.Salıncak eğridir. 5.Acaba şu sorun olurmu onun yorumunuda size bırakıyorum Sol tarafın amortisörü patlak olabilir patlak olunca helezon aracı soldan kaldırırsa araç sağ tarafa eğim verebilirmi. 6.Bunu hiç düşünmek bile istemiyor ama olmıyacak birşey degil burası türkiye araba arkadan darbeli olup toplanmış olabilirmi? Benim arkadaşım galeriden 2001 yılında opel astra aldı sıfır 2008 yılana kadar kullandı ve takas yoluyla toyotada degiştirdi haliyle toyota aracı kontrol etti ve tavanı boyalı çıktı.Kİ arkadaşımın en ufak kazarı bile olmamıştı.