arkadaşlar bir aracın motor istediği nereden anlşılır bnm aracım 1.6 admire yağ yakmaya başladı ama üst motor kapağı contasından sızma wardı bugün conta deiştirdim acaba başka ne belirtileri war bunun..
en belirgin özelliği aracın mavi duman atmasıdır.birde araç sıcakken yağ çubuğunu çekip bakarsanız ordan duman gelir.performansta düşüklük olur.ama siz neden böyle bir yargıya kapıldınızki?167000 de araç için çok hor kullanılmadığı sürece motorun bittiği solenemez.
ya ben bugün yağ ölçeri çıkarıp parmağımı koydum hafif duman geliodu ama çekişte hiç problem yok ayrıca mawi dumanda atmıyor usta girdi aklıma yani
yağ yakan aracın sanırım çekişi normal olur fazla düşmez yağı da yaktığı için çok fazla bilmiyorum...
Değerli arkadaşlar. En doğru bilgi mmt.88 den gelmiş. 400.000 e kadar devam. 167 000 deki araca komple motor kolay kolay yapılmaz. Başka büyük bir sorun yok ise Atarsınız yatak ve segman devam eder gidersiniz. * Araç eğer çabuk devirden düşüyor ise, * Her çalışmasında Sibop itici ve lastiklerinde sorun olmadığı halde mavi duman atıyorsa. * Conta kaçak göçeği olmadığı halde 10.000 km yağ değişiminde 3-4 lt yağ yutuyorsa * Egzost çıkışı simsiyah ve yağlı ise, * Üst motor kapağı açıldığında anormal şekilde dumanlı üfleme var ise, Aracın rektefiye ye ihtiyacı var demektir.
1.3 accent 100 000 bin bakımında segman atıldı adam çok hor kullanmış bende şaşmış kalmıştım ama düzgün kullanımlarda 167 bin daha devam diyorum
Öyle diil işte paşam...motor içine bi toz zerresi alır o toz zerresi, girer segmanla silindir arasına, bi bakmışın 30.000'de motoru eline almışsın, yada yağlamayı zamanında yapmazsın yada soğuk motorla yürürsün gene alırsın eline motoru, yada ne biliim devamlı 7000 çevirirsin gene motor elde..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
İstisnalar dışında sayın abim. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Her duman yapan araç motor istemez demek istedim.
Coşkun üstadım;üyelerden özür konu dışı olacak ama dün antika oto müzesinin nerede olduğunu sormuştum gözünüzden kaçtı galiba..!
arcın rölantideçalışırken motordancik,cik diye ses geliyorsabirde arabanın eksozuna elini götür eğer yağ partikülleri eline atıyorsa motorcuya göste derim.