Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araçın Ilk Çalışmasında Hafif Bir Benzin Kokusu Geliyolr Neden ?

'İ20 Forum - Club' forumunda İ20es tarafından 13 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. İ20es

İ20es Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    M enes unal
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Aracım i20 1.2 benzin ilk çalışmasında benzin kokusu gelmesi 3 dk calistikdan sonra kokunun kalmaması neden olabilir. Bide 1den 2 gecerken bi yigilma hissediyorum ? 2. Ise garanti kapsamına neler giriyo avantajı ne ? Fiyatlar neden uçuk ne yapmak lazim garanti bozulursa dezavantaj. Ne olur?

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Birincisi; motor soğukken katalitik konvertör iyice ısınmadığı için içinden geçen yanmamış benzin artıklarını yakamaz. İkincisi ise; motor soğukken zengin karışımda çalışır yani enjeksiyonu ayarlayan beyin tarafından benzin oranı hava oranına göre fazla ayarlanır soğuk halde zengin karışımda çalışan motor da içine basılan benzinin tamamını sağlıklı biçimde tamamen yakamaz yanmamış gazlar eksozdan çıkar bu iki mevzu sonucunda eksozdan yarısı yanmış yarısı yanmamış bir benzin kokusu gelir motor ısınınca konvertör ısınır bu gazları yakar ve piston silindir supap motor yağı gibi şeyler sıcak ile kendine gelince motor karışımı fakirleştirip normal karışıma geçer eksozdan gelen koku düzelir:)

Garanti bozulmadığı sürece aracın olmadık yerde olmadık şekilde ortaya çıkacak problemlerini yetkili servis ücretsiz halletmek zorundadır en basitinden bizdeki 2012 i30 crdi otomatik için aşınan direksiyon dış kılıfı, arka kelebek cam çıtaları ve elektrikli direksiyon modülünü üretim problemlerinden kaynaklı sorunlardan ötürü ücretsiz değiştirtmiştik hepsinin fiyatını toplasak 6000 lira gibi bir masraf çıkıyor ancak arabayı periyodik bakım için sadece yetkili servise götürerek 4 senede hepi topu 2500 lira vermişiz. Bilmem anlatabildim mi:) yedek araç, çekici hizmeti bir sürü ıvır zıvırı da size verilen kılavuzda yazması lazım bendeki 2008 getz in sıfır alırken bayiden verilen garanti ile ilgili kitapçıklarda araba bozulurda yolda kalırsak edersek otel masrafına kadar yazmışlar:)

Direksiyon kılıfı falan eften püften tabi ancak daha ağır sorunlarda çıkarabilmesi durumunda mesela fabrikasyon hatalı bir triger kayışının 10000-20000km de kopması yada yağlama sisteminin bozulması sonucu motorun sarması gibi birşey başımıza gelse tamiratı 8000-10000 lirayı bulabilirdi Allah malımızı da canımızı da korusun.

Ancak alınan araç hiçbir problem çıkarmayabilirde:)

Patlatılan amortisörlerden bozulan ön takım parçalarından yada aşındırılıp bitirilen balatalardan dolayı yetkili servisler sorumluluk kabul etmiyorlar bazı şeyler kullanıcı hatasıdır şeklinde mantık erdiriyorlar buna dikkat etmek gerekli ama mesela şanzıman kol çıkarsa bunu kullanıcı kolay kolay yapamaz bu imalat hatası derler ve garanti devreye girecektir.

Doğrusunu söylemek gerekirse yukarıda yazdığım i30 babamın ve garantiden tonlarca işlem gördü ben kendim getz kullanıyorum ve sadece bir kere yetkili servise bakıma gitti geri kalan tüm bakımlarını ben yaptım yetkili servise sürekli gitseydim ve garantiye girseydi 3 sene içinde çürüyen cam çıtalarını kendim değiştirip 100 lira vermezdim ama 100 lira çok birşey değil.

Servis fiyatlarının yükseldiğini geçenlerde bir konuda söylediler. Eskiden küçük araba için 15000km bakımı 450 lira idi

3. İ20es

İ20es Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    M enes unal
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Aydinlattigınız için cok tessekkur ederim. 10 binlik bakimi servis te yaptirmayi dusunuyorum ama eskisehirde servis kapalı ayrica yag ve filtre gibi seyleri baska yaptirtsam garanti bozulmaz dimi ?

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    dışarıda servisten başka bir yerde yağ değişimi ve filtrelerin değişimi yapılırsa garanti bozulur. Zaten yetkili servis 15000 bakımda sadece motor yağını ve filtreleri değiştirir geri kalanı kontrol eder geçer.

Bu Sayfayı Paylaş