arkadaşlar 5 gün önce 2005 model 2.0 dizel otomatik tuscon aldım. araç iyi hoşta sollamaya çıkınca ya da ilk kalkışta falan biraz hantal kalıyor. bu araçlarda bu durum normal midir yoksa baskı balata ya da buji gibi elektrik aksamında sıkıntı olabilir mi ?
Aracınızda baskı balata ve buji yok(kızdırma bujisi var), aracınızın en son genel bakımı ne zaman yapılmış?
Bence de psıkolojık olabılır Benım aracımda hız gostergesı km degıl mıl olarak Yanı gostergede her 10 gecısınde aslında 16 km hız gecıyor Ustune aracta bır de flowmaster 44 var Aracıma kım bınse bu yuzden arac gıtmıyor sanıyor Oysa 3 ton agırlıgına ragmen 8.5 sanıyede 100 u buluyor Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aracınız bildiğim kadarıyla 112 beygir ve ağırlığı 1.5 tondan fazla. ayrıca konfor için tam otomatik yapılmış. o tip bir araç binek bir araç gibi hızlanamaz. ama roketleme dediğimiz şeyi kullanabilirsiniz, gaz pedalına tam bastığınızda bir alt vitese geçer ve araç seri olarak hızlanır. aracıon 0-100'ü 14 saniye, isterseniz deneyin, çok daha kötüyse arıza aranabilir.
hocam ben yarı otomatik sanıyordum aracı meğer değilmiş. peki tam otomatiklerde manuel +/- olayı oluyormu ki ? bir de neden 2000 motor bir aracı 4 ileri yaparlar anlamış değilim. tamam hocam bir bakayım evet hocam 113 beygir ve şanzumanda 4 ileri. dediğinizi bir deneyip bakacağım hocam.
Evet Aracınızı manuel olarakta kullanabılırsınız Arac 4 ılerı ama cok saglam bır sanzımana sahıp Motor hacmının sanzımanla bır ılgısı olmaz Zıra benım aracım da tam otomatık sanzıman Sızınkı gıbı 4 ılerı ve 5400cc Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bunu duyduğuma inanın çok sevindim çünkü otomatik araçlarda en çok korktuğum şey şanzuman arızası. aslında işin psikolojik boyutuda var bende şöyle ki araç biraz daha az gürültülü çalışsa belki takmayacağım ama inanın hızım 50 ye gelene kadar sanki otomobil değil uçak kaldırıyorum ve sanki basıyorumda gitmiyormuş hissi uyandırıyor bende. sizin araç neydi hocam ?
Aynı olay benım arac ıcın de gecerlı Sankı ılk kalkısta bagrıyor ve gıtmıyor gıbı Bu da aracta flowmaster olmasından ve gostergenın mıl olmadından dolayı Benım arac lıncoln navıgator Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi