Arkadaşlar merhaba kullandığım araç Hyundai i20 2016 model 1.2 manuel benzinli. Arabanın gücünde son 1 2 aydır bir azalma farkettim. Özellikle geri viteste çok güçsüz. Önceden rahatlıkla geri viteste çıktığım dik yokuşu. Bugün park etmek için girdiğimde araba tofaş gibi hissettirdi. Aşırı zorlandı geri çıkarken ve çıkamadı stop etti. Balatadan ilk deda o kadar yoğun koku geldi. Nedeni ne olabilir. Arabanın gücü zamanla düşer mi yoksa bir problem mi vardır. Arabadan hiç anlamıyorum. Ne olabileceğiyle alakalı hiç bir fikrim yok
Anlattığınıza göre baskı balata gidiyor gibi. Yokuşlarda geri kaçırma yarım debriyajda tekleme vs var mı?
Baskı Balata bitmek üzere eğer ustanız yoksa size birini tavsiye etmek isterim, İstanbul Bostancı Oto Sanayi de ..... Usta var Sanayiye girdiğiniz de Camii nin hemen karşısında kendisi ödül almış insancıl düzgün bir abimiz öncesinde Hyundai Plazada Usta olarak çalışıyordu bir kaç senedir kendi dükkanını açmış durum da tavsiye ederim.
Eğer volan sağlamsa ve düzgün takılmışsa baskı balatadan şüphelenilebilir şu anda volan da aklıma takıldı...
takılan balatada sorun olabilir. bunun yanında bujilerin dğeişmesi gerekebilir. hava filtresi tıkalı olabilir.
konu nasıl volana yada baskı balataya gelmiş anlamadım. balatanın aşınmış olması aracın motor gücünü düşürmez. peryodik bakımı gelmişse, kalitesiz yakıt alınmışsa, sensör performanslarında problem varsa, kompresyon kaçağı varsa performans düşer. bunlara ilave havaların ısınması da performansta bir miktar kayıba neden olur anca kalkışlarsa stop ettirecek derecede değildir.
Eskiden acemilikten anlamazdım. Bu sene klimayı açınca güçteki düşüşü hissetmeye başladım. Obd den bakınca motora binen yük değeri yüzde 25 gibi değerlerden klimayı açınca yüzde 35 gibi bir değere çıkıyor. Yüzde 10 gibi bir kayıp var yaklaşık klima ile. 1 2 aydır güçte düşüş var denince klima ile bağlantıyı ondan kurdum.