Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracın Gösterge Işıklarının Hep Yanmasını Nasıl Sağlarız?

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda alperz tarafından 2 Aralık 2021 tarihinde açılan konu

1. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    2006 Elantra'm var. Far kolunu yarım açtığımda (gündüz farlarını açtığımda) gösterge, klima ışıkları falan yanıyor çok güzel. Ancak ben yarım açmadan, sürekli yansın istiyorum. Yapabileceğim ne var?

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Far kolundaki anahtarı iptal etmek . Bunun için far koluna giriş yapan sokete ulaşmalısınız direkt araya kablo koyarak sürekli yanmasını sağlayabilirsiniz .

Sakın böyle bir fikri direkt denemeyin. Genel elektrik ve aracın elektrik donanımı hakkında teknik bilginiz yoksa kendiniz yapmaya kalkışmayın.

Özetle koldaki anahtar yanması aktifleştiriyor. Göstergelere giden kısmının anahtar bağlantısı kesilebilir.
    Yarım çevirmen demek. Ön park arka park arka plaka lambası iç ışıkların yanması anlamına gelir. Sistem baya komplikedir. Ustalık ve bilgi ister.

Ama bence yaptırmayın trim sesi ,bazı parçların sökülnesi iyi olanyavşlir

3. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Evet iyi bir oto elektrikçiye yaptırmayı düşünüyorum.

Yapılabilir mi onu araştırıyorum şu anda. Yani far kolunu yarım açtığımda yine gündüzler yansın ama açmama gerek kalmadan içerideki gösterge ışıkları hep yansın istiyorum. Sanırım onu doğrudan kontağa bağlamak gerekir. Sigorta kutusundan yapılabilir mi? Neticede hepsinin sigortası oradadır.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş