Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracin gaza tepkimesi

'İ20 Forum - Club' forumunda dr.watson tarafından 8 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. dr.watson

dr.watson Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    merhaba bir kac sorunum var. yeniyim ve aracta kafama takilan bir kac sey var.

aracin 1. viteste gaz tepkimesiyle ilgili sanki bir bosluk varmis gibi yada ben alisamadim sizde boyle bir durum var mi

2013 1.2 d-cvvt 85hp motorlar bildigim kadariyla triger zincirli dogrumudur.

2. erturkerdal

erturkerdal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erdal Ertürk
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Merhaba benim de arabam 2013 1.2 d-cvvt 85hp motor. Ben de denemek için ikinci vitesde gaza basmadan seyir ederken bir anda gazı köklüyorum, araba yaklaşık 1 sn sonra tepki verip gazlıyor. Belki böyle geç tepki vermesi vites geçişlerindeki boşluktan veya arabanın gaza basılmadığı zaman az yakması için bi teknoloji olabilir diye düşünüyorum.

Bilgisi olan arkadaşların teknik cevaplarını bekliyorum.

3. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    tüpte mi benzinde mi benim admire de aynı öyle bi sorun vardı gazda iken daha çok hissetiriyordu. Gaza basınca 1 sn sonra basmış gibi devir yükseliyordu. Yokuşlarda kalkarden de daha çok sorun oluyordu el freniyle, normalden daha devirli kalkmam gerekiyordu. Sorun buji kablolarındaymış. Değiştirince büyük bir oranda düzeldi. Tüpün markası atikerdi buji kablolarını değiştirnce sözüm ona gaz ayarı da yapmış arkadaş ondan sonra araba yolda giderken sanki biri arkasından asılırmış gibi oluyordu. tüpü taktırdığım bayiye gittim usta abi gaz ayarını yanlış yapmışlar turbo motor ayarı bu araca belli devirden sonra normalden daha fazla gaz gittiğinden boğuluyor gibi olur dedi sonra gaz ayarını düzeltti. o sorun kalmadı. Bence buji kablolarını kesinlikle kontrol et çok pahalı değil zaten ben ***Yasaklı*** dan almıştım.
    bu yazdıklarım belki bir fikir verir.

4. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    cvvt motor teknolojisinden de kaynaklı olabileceği düşüncesindeyim ben... tabi ki ayarlarında veya parçalardada sıkıntı olabilir kontrol ettirin...

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    cvvt motor çok uzun süre kullanmadıgım için kesin birsey diyemem fakat bu iş yerinde hocamızın 2006 civic i ile biraz yol yaptım emin olun geç tepki vermesi hemen vermesinden iyidir. her vites aşırı sarsıntılı idi. yazılımsal bir şey olabilir sanırım

6. dr.watson

dr.watson Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ewt yorumlardan soyle bir sey cikarta bilirim hyundai kappa motor cvvt degisken subab zamanlamasi ile alakali motora giren emme ve sikistirma zamanida degisken oldugu icin gazdaki gecikme o yuzden sanirim.

7. hakan05

hakan05 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracın gazı eski sistem telli olsa pedalla eş zamanlı tepki verir ama beyinlilerde böyle onunda aparatı var internette görmüştüm üç farklı hız ayarı bile var

Bu Sayfayı Paylaş