Arkadaşlar selamlar , getz'i alalı 1.5 seneden fazla hatta 2 sene olacak bu aracı alınca nedense bende bir tık isteksizlik oldu severek biniyorum ama çok aman aman canım cicim de değil önceki araçlarımız gibi . Son 2 sene içerisinde çok keyfi bir biçimde toplamda 5 civarı değişim yaptım önceden aldığımızda uzun süre binerken şimdi kısa süreli olunca malın değerimi gözümde kayboldu noldu anlamadım... Bu araçda ne hikmetse herşey beni bulunca araçtan soğudum diye bilirim. Gel gelelim konuya kağıthane'ye gittik gece saat 1 civarı yokuş çıkarken baktım hızlı bir tofaş geliyor durdum yol dardı geri bırakmaya başladım aracı derken bodozlama kafadan daldı bizim getz'e... Tofaşta ne tampon kaldı ne far önü facia . Adamın sigorta yok , muayene yok hiç bir şey yok , biraz alkolde var yanınada sözlüsünü almış... Polis çağıracağız kızın ailesinin haberi yok , polis gelse aracı bağlayacak ve adam aracından olacak yani durumu müsait olsa zaten yaptırır o araca binmez ama insanlık hali dedik bizim görünürde birşey yoktu kaza belli bile değildi ama içtendir varsa hasarı dedik ve yolları ayırdık... Bizim aracın klima radyatörünün hortumu felan patlamış , ön panelde radyatör ayakları kırılmış içten bi 500 liralık masraf çıktı bize neyse dedik.. Araba verme huyum yoktur ama sakınmakta istemem hiç birşeyimi , tanıdık istedi yakın verdim . 2 saat sonra telefon çalınca aklıma da gelmedi değil . Arkadan başka bir araç vurmuş benimkine tampon tırnakları atmış kırılmış , adamlar emniyet amiri felan fıstık çıkmış 150 lira para vermişler tutanak tutmamışlar hadi onada eyvallah dedim. Dünde araç park halinde tır gelip araca önden vurmuş ... Baba dedim niye tutanak tutmadın , adam çok ağlayıp sızlamış işten atarlar şirket aracı demiş 50 lira param var yemek yemedim demiş babam da oda kalsın deyip hiç birşey yapmamış göndermiş adamı. Arabaya bakıyorum ön yolcu tarafındaki farın altı tamponla birlikte dümdüz olmuş bombesi , far 2 cm kadar dışarıda kalmış kaporta içeride ... Araba şamar oğlanı oldu iyice valla Yarın heralde bırakıcam kaporta boyaya yukarı yazmayıda unuttum yılbaşı gecesi arkadaşın evinde kaldım birde onların sokakta sol arka çamurluğa vurmuşlar göçmüş Arka çamurluk , ön çamurluk , tampon , alt maşpiyel derken aracı komple boyaya mı soksam acaba araba uğursuz geldi ben umursamadıkca başından bela gitmiyor
Onur abi zaten tavan dahil komple boyalı )))))) Geçen 23 bine anlaştık birisiyle fakat araç bulamayınca vazgeçtim bende.. 1 2 sene binmeye karar verirsem komple tekrar boyatabilirim , hatta renk değişimiyle birlikte.. Komple boyaya karar verirsem parça değişimide yapıcam çünkü anladığım kadarıyla ön sağ çamurlukta ve arka çamurlukta macun çatlağı gördüm . Macunsuz olması için değişime gidebilirim
Hiç kafaya takmayın bir de soğumayın derim yoksa bela çeker oluyor. Ufak bir masrafla onarım yaptırın keyifle binin. Şu devirde çok paranız yoksa bir nimet araba. Nazarlık olsun olanlar.
Yani cana gelmesin mal yerine gelir öyle çok takıntımız yoktur , onarım yapıcağız mecbur artık Valla motoru 10 gün önce satmasaydım arabaya binmezdim de bu trafik çekilmiyor istanbulda Bir kaç ay sonra yıllık izinde komple bir aracın içine izolasyona girişmeyi düşünüyorum yalıtım amaçlı kısmetse
Sağlık olsun tatsız olaylar ama yaşanabiliyor. Şahsi düşüncem sigorta olsun şirket aracı oldun ne olursa olsun. Birinin anası bilmeyecek biri işten atılmayacak diye tutanak tutmamazlık yapmam. Benzer durum başıma geldi geçen hafta eşim kullanıyordu arabayı bir şahin sağ ön çamurluga sürtmüş elim kolum derken kaçmış araç. Çok birşey yok ama ben olsaydım giderdim peşinden isterse benden kaçarken duvara girsin. Şirket aracı bende kullandım zamanında risk nedir bilirim. Kural nedir hepimiz biliyoruz. Durumu olmayan sigorta yaptıramıyorsa arabasını kapıdan oynatmasın bir zahmet. Çünkü insanlarda alışkanlık oldu sigortasız binmek artık. Özellikle şahin doğanlar. Şehirler arası yola gitmiyor şehir içi kaçak göçek biniyorlar. Sabah sabah iyi gerildim bak Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gelmiş geçmiş olsun... Valla benim merconunda tamponları sürtük içinde hiç takmamaya başladım... amaaan
hepsinde hatalısınız... @<<bülent>> nin dediği gibi hepsinde usulüne göre davranmanız gerekiyordu... birde olan olmuş... olan olduktan sonra üzülmeyin asla... bazen bir şeyler insana gelmez... örneğin tanıştığın bir arkadaş bir kız ne bileyim burnun b.ktan çıkmaz... bazende bir araba bir ev bir telefon bazen böyle şeyler olabiliyor...
Canınızı sıkmayın olur böyle şeyler diyecem ama benim başıma gelse ben de takardım açıkcası Ama sağlık olsun gerisi boş
+1 Katılıyorum. Nazarlık olsun canını sıkmamaya çalış. İnsan ister istemez üzülüyor, sıkılıyor ama Allah beterinden korusun
Abilerim kardeşlerim değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum Kafaya takmıyorum dediğiniz gibi sağlık olsun demekten başka birşey gelmiyor elden , allah daha beterinden korusun hepimizi inşallah 400 tl fiyat almıştım bu onarımlar için. Şimdi tavan hariç komple boya fiyatı alacağım müsait olduğumda , aracı komple boyatabilirim. Hatta ön kaput ve bagaj kapağıda hariç olabilir sağ ve sol kısım komple boyanırsa iyi olur gibime geliyor. Hatta fiyat uygun olursa renk değişimi ))