araç çalışınca ön alt kısımdan sanırsam yağ akıyor.İçeri koku veriyor tiner mazot karışımı bi kokusu var.Sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim
külbütör (üst kapak) kapağından mı sızıntı var? Genelde külbütör kapağından sızan yağ egzost manifolduna akar ve sıcağında etkisiyle koku yapar ve havalandırmada havayı dışarıdan aldığında çok koku yapar.
Derinlemesine incelemekte fayda var. Özellikle sıcak eksoz üzerine akan yağ demek aracın ateş almasına dahi neden olur. Allah vermesin. Kontrol ve kaçağın kesin kez çözülmesinden yanayım.
Benim araçta ilk aldığımda yukarıda yazdığım durum vardı. Külbütör kapağının contasından normalin üstünde sızıyordu. Kapağı serviste söktürdüm. Kapağın sağ köşesinde çatlak vardı.yenisiyle değiştirdiler. Sızıntı ve koku kesildi. Onun için sordum zaten külbütör kapağından mı diye. Ancak henüz bi cevap gelmedi. Konuyu açan arkadaş sızıntı olan yeri iyice inceleyip yazdığında ona göre yorum yazarız.
Arabaya önden bakınca sağ tarafta kalıyo akıntı alttan çekebildiğim bu deli gibi akıyo valla az da değil.şanzımandanmı yoksa yukardan akan yağ oraya mı değdi bilemedim.
Yönetici arkadaşın söylediği şekilde ise krank keçesinden geliyor ise o zaman iş biraz karışık. Benim bildiği krank keçesi değişimi olsa bile yağ kesilmesinin pek garantisi yok. Birde bu keçe sanırım iki taraflı ve sökülmesi değişmesi içinde şanzuman inmesi gereke bilir. Çok zor ve karmaşık bir durum bu krank keçesi olayı.
sadece arka krank keçesi ile kurtulabilir ama baskı balatanında değişimi gerek çünki balata çoktan yağlanmıştır
dostum tekirdağ merkezde olsaydın yardımcı olurduk. Burada iyi bir hyundai ustamız var. Sen fazla zaman kaybetmeden sanayiye bir uğra. şakaya gelmez.