Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracımm çalışmadı yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda gölge_23 tarafından 6 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2004 model dızel admire aracım var. bu 1 aydır calısırken gec calısmaya basladı ve bu aksamm hıc yapmadıgı bıseyı yaptı calısmadıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif. vurdurarak calıstırdık. neden boyle bısey yaptı. yardımcı olursanız sevnırım

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    vurdurarak çalıştıysa şarj dinamosu şarj kesmiş olabilir. yada akünüzde bir problem olabilir. öncelikli olarak bunlara baktırmanızı tavsiye ederim

3. Misafir

Misafir Guest

Büyük ihtimal ısıtıcılarda problem var, havalar soğuduğu için motor çalışmakta zorlanıyor, ısıtıcı bujileri kontrol ettirin, önlem olarak da çalıştırmadan evvel kontağı açıp kapatarak bujileri 2 - 3 defa ısıtın...Bu arada akünüzde zayıflamış olabilir, havalar soğudukça akünün performansı düşer...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaslar ben bujılerı gecen hafta deıstırdım ve aküyüde arabayı aldıgımda yenı takıldı demıstı satan arkadas. yardım edın

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    kış servis kampanyası çerçevesinde ücretsiz check-up yapılıyor, bence bir götürün servise kontrolden geçsin belki sıkıntılar ortaya çıkar. yaptırısınız kış boyu rahat edersiniz. linke bakarsınız
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=15470

6. Misafir

Misafir Guest

Aracınız kaç km'de...kompresör kaçırıyor da olabilir...formu araştırırsanız bu konuda bilgiler bulabilirsiniz..

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=15476
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

7. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    coskun bey aracın aküsü yeni 3 aylık. mazot pompası yenı deıstı. 78000 de km sızce baska ne olanılırr

8. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracımı tanıdık bı ustaya goturduk. bana akününn zayıflamıs olabılecegını yada motorunn bitik olabılecegını soledı. suanda arabadan nefrett ettım:S ve otoelektrıkcıye goturdum. akünün cok zayıfladıgını ve ıyı bı marka olmadıgını soledı. bana bılgı verebılırmısınız:S

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    hocam elektrikçi zaten bilgiyi vermiş, sorun aküde ise kaliteli bir akü almanı tavsiye ederim, motor bitikse de değişir muhtemelen. böyle zamanlarda insan araçtan soğuyor ancak yaptırınca hemen ısınıyor tekrar.

10. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ewet suanda aractan cok sogudum ve keske almasaydım diyee ahh çekiyorum:s eger motor bıtıkse ne kadara maal olur?

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2 ile 3.000 lira arasında sanırım çıkar yeni bir motor size

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    motor bitikse derken arabanın motoru değildir, marş motoru veya şarj motoru bitiktir. onlarında bildiğim kadarı ile kömürleri oluyor, onların değişimi ile sorun çözülür büyük ihtimalle. şarj motorunun (dinamosu) kömürü bitikse aküyü şarj etmez akü de kısa zamanda boşalır.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

14. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    ben şarj dinamosunu değiştirdim. 130 gibi birşeydi benim aracım dinamosu. göstergelerden akü ışığı yanıyormu acaba akü zayıfsa yada şarj dinomasu şarj etmiyorsa akü ışığı yanması lazım.

15. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dizellerde kızdırma buji ısıgı var onu mu kastedıosunuz. söndügü zman arabayı calıstırıorumm. fakat araba calısmamak ıcın kendı kasıooo gıbi

16. Misafir

Misafir Guest

Araç 78000 de ise motorunun bitik olmasından endişe duyma...Aküde sorun olup olmadığı marş yaparken belli olur zaten...Sen marşa bastığında araban adam gibi marş yapıyorsa senin marş motorun ile akün normal çalışıyor demektir...Aracının ısıtma bujilerinde sorun olup olmadığını bilemem ancak daha böyle bir soruna yol açacak soğuk yok ülkemizde...Biz Erzurumda şimdiden -10, -15 leri gördük sıkıntı olmadı...Böyle bir durumda senin enjeksiyon sisteminde bir sorundan şüphelenmek lazım...Senin tanıdığın ustaya gelince; motorun bitmiş OLABİLECEĞİNİ söylemiş...Kardeşim usta adam motor bitmiş OLABİLİR diyemez...Açar bakar ya BİTMİŞ der yada BİTMEMİŞ der...Hiç bilmeyen adam bile motorun kompresyonunun ne durumda olduğunu çok basit yöntemlerle anlayabilir...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

17. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kompresör düsüklügünden kaynaklanan bişey varsa segman atılması gerekıyormuss bu ne kadara patlar.

18. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kardeşim bence depo içi mazot otomatiği gibi geliyor bana, bende yaşamıştım, zor çalıştırıyordum arabayı ama çalışınca sorun yoktu, birde yüksek hızlarda araç mazot gelmeyince araç stop ediyordu, 1-2 kez vurdurarak çalıştırmıştım, marş yaparken nasıl tepki veriyo, hiç çalışmıcak gibimi yoksa alıp kesiyomu, benim tavsiyem akünü ve depo içi mazot otomatiğini kontrol ettir, kızdırma bujilerinin bu havalarda bu denli sorun olucağını sanmam ki yeni değiştirdim demişsin, 78.000 de motor biteceğinide sanmıyorum, bu motorlar 250.000 - 300.000 gibi kmler gören var, sen bence akünü ve mazot otomatiğine baktır, kafanada takma kul yapısı bu olur böyle şeyler

19. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    sakın soguma arabandan güzel arabalardır bende kullanıyorum kilometresi orjinal ise motorun bitme durumu söz konusu değildir olmadı başka ustaya göster dizelleri anlayan çok az usta vardı

20. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ama kardess sogudum beee :s bu mazot otomatıgı demıs arkadas bu ne oluooo

Bu Sayfayı Paylaş