Arkadaslar biliyorsunuz babamın focus marka aracı var bugun işe onunla gitti dönüşte gaza bastım hızım 110 120 den sonra titriyor hemde asırı titriyor farkedince hemen lastikciye gittim rot ayarına girdim fakat titreme devam ediyor neden olabilir nasıl düzelir basına böyle bişi gelen var mı yardımcı olurmusunuz ?
balans ayarına baktırın geçende dükkanda başımıza gelmişti megane'nin 2'nin ön akisleri yamuk demişti rotçu değişitirince düzelmişti bi sürü nedeni var bi ustanıza danışın.
lastikler çarpıldıysa titrer araba.tabanları yamulabiliyor lastiklerin benim başıma geldi getzin orjinal lastiklerinde araba zır zır titriyodu fena bi şekilde lastikler yamulmuş meğer aklınızda olsun.
Ilkayin dedigi gibi akislerden olabilir. Bizim aractada o sorun var ama cok degil... Tapatalk Sağolsun
Kesinlikle rotbalans'tır. Aynısı bizdede oldu 110-120 km sonra titreme yapıyordu iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
rota girdim yarın birde balansa girecegim bakalım inş. düzelir jantta flan yamukluk vardır diye aklıma geldi ama jant düzgün eger dahada düzelmezse baska yerlere bakacagız akis demişsiniz onlarada baktırayım tekerlerden darbe almamıs arac kazasız orjinal ama tabi böyle olması insanın aklına getiriyor acaba darbe aldımı diye sagolun önerileriniz için
Serdar abi aniden aklıma geldi yazdım sonradan arasaydım vardır bu konuyla ilgili görüşler dedim ama iş işten gecmişti pardon birdaha öyle yaparım haklısın
titremenin birinci nedeni balanstır rot değildir. eğer sağa sola çekme varsa rot ayarından kaynaklanır. balansta sorun yoksa diğer seçeneklerene yönelebilirsiniz. ayrıca forumda bu konudan defalarca bahsedildi.