Arkadaşlar 99 model Accent 1.5 araç sahibiyim ben aracı alırken az yakar diyerek aldım ancak az yaktını fazla göremedim 20 TL Lik gaz ile 85 km felan yapıyor bu sizce normal mi gazı aldığım yerde gaz 2.00 kurus bana sanki biraz fazla yakıyor gibi geliyor bujilerimin markası Champion RC10YC4 kabloları ise kore malı sizce neden fazla yakıyordur gaz ayarı yapıldı fazla kısıncada gitmiyor araç zaten suan vites 1 de iken 3000 deviri motor gördüğünde hız km 30 bile gelmeden 2 ye çekmek zorunda kalıyorum 2 de ise hız 40 45 km geldiğinde motor 3000 devire gelmiş oluyor birde bazen genelde yokuş yukarı çıkarken check engine yazısı çıkıyor bir süre sonra sönüyor havalar soğuduğu için galiba bu ara fazla yanık kalmıyor erkenden sönüyor yaz aylarında 2-3 gün sönmezdi bu check engine yazısı ancak standart bir devirde standart bir hızla düz yolda giderken veya yokuş aşşağı inerken sönerdi sizce bu neden olabilir şimdiden çok teşekkürler
Yakıt normalin biraz üstünde ama 1 yıl yumurta kullandım ve bir kere check engine yazısı yanmadı. Lpg ile gayet mutluyduk. 10 litre lpg ile 100 km giderdi şehir içi. Yani sizin hesaba göre 15 km daha fazla. Lpg ayarı kısmak zaten arıza ışığı yanmasına sebeptir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bence de yakit normal. kisiye ve kullanima gore hatta yol sartlarina gore 100 km de 1 2 lt fark olur takmayin
çokkk teşekkür ederim arkadaşkar ne yapalım bu şekilde kullanalım birde opetten almayı deniyecem hocam ama birde bu check engine yazısı lpg ayarından nasıl oluyor onu anlamadım öyle bişey olsa her zaman yanması lazım değilmi genelde bende olan yokuş yukarı çıkarken vites 2 veya 3 te iken olur düz yola cıkıınca 1-2 km içinde sönüyor hava soğuk olduğu için ama yaz aylarında çok zor sönerdi
Gaz ayarını fazla açmış olabilirler mi yokuş çıkarken boğulduğundan arıza yakıp düze çıkınca sönmesinden böyle birşey aklıma geldi lpg den anlamam açıkcası Sent from my iPad using Tapatalk
Enjeksiyonlu araç 1lt ile 10 km gider ama şu anda en ucuz güzel gaz 2.30 dan başlıyor.senin ettiğin kar 20tl lik gazda 2 lira kar eder ama 20tl ye 2.30luk gazdan almış olsaydın 8.6 litre ederdi ki 86 km yol yapardı...yani ucuz diye aldığımız gazlar ucuz olmuyor ya denk geliyor ya zarar ettiriyor...ben ucuz aldığım gazdan hiç kar etmedim...ayrıca motorada sürücüyede psikolojik zararı oluyor ucuz gazın ..araçta sorun yok gibi... kolay gelsin shell ve bp yi dene yine 20 liralı gaz al.. UZ-AY'dan gönderildi...
aynı araca sahibiz. Kaitapçıkta vites geçiş hızları 20-40-55-80 olarak hatırlıyorum. genelde bu hızlarda devir 25000-30000 aralığında oluyor. yakıt ise bende ş.arası 90-110 hızlarda 8-8,5 TL civarı. Ş.içi ise trafiğe göre 10-13lt. arası oynuyor farklı zamanlarda yaptığım denemelerde.
1998 model 1.3 Accent sahibiyim. LPG'yi 2,19 TL'den OPET'ten alıyorum. 55 TL'lik yakıtla genellikle uzun yol olmak üzere 230-240 KM arası yol yapabiliyorum. Bence tüketiminiz düşük olmamakla birlikte aşırı yüksek de değil.