Aracım Hyundai Accent Milenyum 1.3, 130 kmlik bir yoldan geldikten sonra motor yağ ışığının yandığını gördüm ve aracı hemen stop ettim. Motora baktığım zaman bobinin yanındaki plastik tapa atmış ve yağı oradan tamamen püskürtmüş. Buradaki tapanın deliğe rahatça girdiğini söyleyebilirim. Bu normal birşey mi ve burada olması gereken nedir yardımcı olursanız sevinirim.
Sanırım krank keçesi atmış. Aracın yağı yarım santim kadar full çizgisinin üstündeydi, bide keçe sıkı değil çok rahat girip çıkıyor şu an. Eskiden yağ yakıyordu motor yeni yapıldı fazla koymuşlar sanırım.
O keçenin rahat girip çıkması normal bişey değil, yapan ustaya gidin orijinal bir keçe taksın, fazla yağdan keçe atmaz.
Üst plastik kapak değişmişti. Kelebek boğazına giden hortumu yokladım ve hava giriş çıkışı olmadığını farkettim. Buradan hava dolaşımı olması gerekmiyor mu?
Maalesef öyle olmuş. Ayrıca yeni takılan üst plastik kapağın karter havalandırma valfi takılı kalmış öyle kullanmışız. Bugün ustaya gidip yaptırdım ve şu an bir sorun yok gibi duruyor. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara önerim, ıslık sesine benzer bir ses geliyor, yağ çubuğunu çekince pıst diye buhar geliyor ve motor biraz sıkıntılı çalışıyorsa mutlaka karter havalandırmasını kontrol etsinler. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.