Dün aracım istop etmişti. Ara ara da 90a yaklaşıyordu sıcaklık, bugun radyotor kapağını açtım içinde renksiz yağ var. Bu durumda ne yapmalı conta yla mı alakalı sorun? http://i.hizliresim.com/pXXDbo.jpg
Hocam içinde parlayan kısım yağ gibi yapışkan saydam Su gibi akışkan değil yani aynı yağ gibi Parlak gözüken kısım yağ bu arada 1 AY önce üst kapak dahil bütün conta değişti 2000 lira verdm
conta neden degişmişti. gene suya yagmı karışmıştı.eger o zaman komple radyatör ve kalörüfer sistemi temizlenmediyse,suda yağ olması normaldir
aracınızın radyatör kapağını açtığınızda yağ görüyorsanız aracınız dizel ise yağ soğutucusu yok benzinli ise silindir lapağı veya contasında problem olabilir. daha önce silindir kapağını söktürdüm ve conta değiştirdim demişsiniz.hararet dolayısıyla bu işlemleri yaptırdıysanız ya silindir kapağında çatlaklık ve ya atıklık vardı görmediler yada takılan conta yanlış. silindir kapağı taşlandı ise takılan conta kalın olması gerekiyor. ayrıca hararet gören araçlarda sıklıkla karşılaşılmasada blok yüzeyindede atıklık olabilir. en iyi ihtimal ile silindir kapağı sökülüp takılırken soğutma sistemi temizlenmedi.