Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracımın Motor Suyu Eksik Mi?

'İ20 Forum - Club' forumunda Sarıaslan tarafından 19 Şubat 2020 tarihinde açılan konu

1. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    956
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Merhabalar.
    Bugün aklıma geldi bir bakayım dedim. Aracı en sonra 6 saat önce kullandım 6 saattir düz zeminde bekliyordu. Çok cins bir yere koymuşlar zar zor gördüm zar zor fotoğraf aldım. F ile L arasında değil biraz daha aşağıda. Haftasonu uzun yola çıkacağım, tamamlamam gerekir mi? Eğer eksik ise acaba neden eksilmiştir asıl mesele bu. Kendim hiç kontrol etmedim bugüne kadar. 2018'de aldım, 2019'da serviste bakıma soktum. Belki onlar biraz eksik koymuştur, araç eksiltmemiştir bende bilemiyorum.

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Buharlaşma ile eksilmiş olabilir, siz üstüne antifiriz veya hazır satılan sulardan ekleyin .

3. santafeist

santafeist Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Vehbi Dilek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Su seviyesi F ile L arasında olmalı. Motor 12 saat tamamen suğukken kontrol edersiniz. Motor ısınınca su genleşip bu kaptaki boş alanı ısınıp genleşen su miktarı için kullanır. bu yüzden su seviyesi tamamlarken F'ye vurmamalıdır. kontrol sonrasında eksik ise antifriz ile tamamlayıp tekrar kontrol edilmelidir. gözle kontrol olarak su borularının bağlantılarını kontrol edin. oksitlenme tarzı bir görüntü var ise su az miktarda sızıp kuruyor ve kireç türünde kalıntı bırakıyor demektir. ama fotoğraftaki seviyede acil bir durup yok gibi. uzun yola gidip ertesin gün tekrar kontrol edin fikir verecektir.

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Lpg varsa normal sonradan ilave edilen hortumlar kelepçeler orjinali kadar disiplinli olmuyor. Bu kadar eksilme pek sorun edilecek şey değil, ancak su ilave edip takip etmek şu aşamadan sonra çok çok önemli. Yine azalırsa kaçak aramaya başlamak gerekir.

Under Ground bunu beğendi.
  5. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Kimse görmesin diyemi koymuşlar onu oraya. Eksiltme yoksa birşey olmaz hocam bir kaç gün kontrol et tamamlarsan dahada iyi.

6. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    956
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    LPG dönüşümü yaptıralı 7 ay kadar oluyor. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler takip edeceğim.
    Keşke LPG dönüşümü yaptırmadan önce baksaydım, en azından LPG'den sonra eksiltme yapmış mı yapmamış mı anlardım.

Bu Sayfayı Paylaş