Araç 102binde yağ filtresi orjinalmi bilmiyorum SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Az önce ustaya da dinlettim sesi. O da lifter sesi dedi. Sen bir ustaya uğra. Yağ filtresi orjinal değilse servisten alıp yağı değiştir. Serviste filtre 15-2o TL. Yağ kaç numara?
İçindeki yağın kalınlığı da önemli. Çok kalınsa lifter geç dolar. İnceyse de ses yapar. Lifter sesi için, 15/20 dk çok uzun. 3-5 dk lık bir ses yapıp kesmesi lazım. Orjinal filtre ve araca uygun kalınlıkta yağ değişiminden sonra da bu kadar uzun süre ses devam ederse, iticilerde sıkıntı vardır.
Bazen bu ses 5 dk sürüyor bazende ise dediğim gibi 15 20 dk ya çıkıyor. SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu lifter sesi denilen ses araca zarar verirmi ? Çoğu zaman 5dk sonra kesiliyor, havalar soğuduğunda 15-20 dk lara çıkabiliyor.
Büyük bir zararı yok. Uzun vadede zararı olabiliyormuş. Yağ değişimine 2000 km kaldıysa artık bekleme, servisten orjinal yağ filtresi alıp yağı değiştir.
Soguk zamanlar yag dolaşana kadar lifterler sesli çalışır eğer d.uymak istemiyosan 10w30 tam sentetik kullan. Motor ısındıkdan sora da ses varsa subap iticileriniz problemli yağ tutmuyor olabilir.
Benim era danda geliyordu orjinal filitreye geçtim 30 bin km dir kullanıyorum ve 5/40 mobil de kullandım sesi bi tık kesti. İş işten geçtikten sonra Tam anlamıyla sesi kesmiyor bilginiz olsun Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi