Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce araç aniden istop ettiği için tandık tavsiyesiyle sanayi de bir ustaya götürdüm. Usta kaçak olmadığını akünün eski ve biraz küçük olduğunu araca göre(Hyundai i10) . Ve değişmesi gerektiğini söyledi 400 lira verdim aldım. Aracı aldım bir güne hararet tavan yaptı, araç yine istoplamaya başladı tekrar ustaya götürdüm contada arıza olduğunu ve triger kayışı gibi bir kaç parçanında değiştirdiğini söyledi. 950 lira aldı. Yaklaşık 2 hafta sonra araç su kaynatmaya başladı. Ustayı aradım sinirle durumu söyledim , bütün contayı değiştirelim kapakları dahil yine içerde bir kaç para değiştirelim dedi. Bir kaç yere sordum contanın tamamen yandığını söylediler. 2000 lira üzeri bir rakam söylediler. Ve usta(usta diyorum ama artık ne olduğu belli değil) bir şekilde yapalım dedi 1600 lira da ozmn verdim. Bana garanti verdi ben söz veriyiorum arıza olursa bana gel dedi. Bu arada ustayı da kime sorsam övüyor yani sanayide de iyi bilinen bir usta(nasıl oluyorsa). Diğer dükkanların önü boşken bunların hep dolu. Neyse aracı 3. kez aldım 1 ay geçti sık kullanımda yok gün aşırı kullanım şehir içi. Bugün yine istop etti, hemen ustayı aradım sıkıntı olmaz dedi ben de soğuktandır belki dedim. Akşam ise malesef dönerken kortuğum yine başıma geldi ve hararet 10 dk da 110 lara çıktı kaynama sesi geldi. Şimdi ne yapcağımı bilmiyorum sinirden de ne yapacaığımı şaşırdım.
400 + 900 +1600 TL ödemişsiniz neden yetkili servise gitmediniz yazık hem zamanınıza hemde paranıza. ve neden bu arızalar olduğunda gelip buraya sormadınız bu durumu yazık para kolay kazanılmıyor bu devirde
Hocam bunlar zincirleme gelişti , bana serviste pahalı yaparlar bu usta iyi denildi ve ben 400 lirayla kurtarırım diye düşündüm. Buralara gelebileceğini nasıl biliyim.
Üzücü bir durum, geçmiş olsun, Deneme yanılmayla iş yapan bir ustaya denk gelmişsiniz sanki.. Aynı ustaya götürün madem "söz veriyorum arıza olursa bana gel" demiş madem, ona yaptırın. Böyle durumlarda en güzeli yetkili servise yaptırmak.. Ben de daha önce megane 2 aracımda şanzuman ötüyor diye aynı olayla karşılaştım. Şanzuman dişlilerine dünya para verip bilmediğim bir ustaya değiştirdim, yine ötme yaptı, bir dünya para yine verdim, yine ötme yaptı, daha sonra bahane bulamadı dünyanın en saçma bahanesini söyledi, neymiş; arabanın jantı ağırmış ondan oluyormuş... jant da 17" alüminyum jant. Usta sözünü tutup tamir etmezse paraya kıyıp yetkili servise gidin bence.
Ho Hocam hoşgeldiniz. İş işten geçtikten sonra yazmışsınız, dolayısıyla cevabın geçmişe dönük olmasını da yadırgamayın. İ10 için kalitesi ile bilinen yerli bir firma sitesinden akü baktım, satış fiyatı 200.00 lira görünüyor. Diğer bir bilinen markaya baktım onun da fiyatı 1-2 lira farkla aynı sayılır. Daha en başta, i10 gibi ufak motorlu dolayısıyla düşük kapasiteli bir akü kullanan aracın sadece akü değişimi ve işçiliğine (işçiliği de yok ya neyse) 400.00 lira istendiğinde uyanmanız gerekirdi. Söktüğü akünün Ampersaat vs değerlerine baktınız mı, ben gereksiz bir değişim yapıldığını tahmin ediyorum. Akabinde gelişen olaylar da ayrıyeten üzücü. Kusura bakmayın, damdan düştükten sonra gelip soruyorsunuz, şu saatten sonra aynı ustaya (!) gitmek sizin ekonomi ve zihin sağlığınıza iyi gelmeyecektir, yetkili servise giderseniz, hiç olmazsa biraz yüksek fiyata ama kandırılmadan, gereksiz değişim vs olmadan, gerçek arızayı tespit ettirip yaptırın. Yetkili serviste resmiyet olduğundan bu tür aldatmaca oranları daha düşük, ama yine de aracın teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olmadığınızı belli etmeyin.
ülkemizde satış sonrası hizmetler (SERVİS) hizmeti malesef yeterli bilinçle çalışmadığı için böyle oluyor... Sanayi de illaki iyi ustalar vardır ama insanlar fiyat dolayısı ile sanayiye bulaşıyor... Servisler adam gibi fiyata yapsalar FAHİŞ fiyatlar ile insanlar uzaklaşıyor... Sanayi dekiler de yaptığı işin arkasında durmadığından tüketici mağdur oluyor... Bence para falan verme... Ve suratına da sor anlıyorsan sana yaptıracağım anlamıyorsan dokunma verdiğin zararı karşıla de ve biraz damarına dokun bakalım...
Çok geçmiş olsun. Zaten akü fiyatını görünce çok şaşırmıştım. 2 gün önce elektikçimin yanına uğramıştım. 60 amper Varta akü 200 TL dedi. Ancak sizin usta aracın küçücük bir sorununu içinden çıkılamaz hale getirdiği için artık gitmeyin derim. Şu durumda en mantıklısı servis bence.
Arkadaşlar saçma olacak ama artık komple teorileri üreymeye de başladım. Aracım motor kaputu biraz zorlayınca açılıyor, acaba geceleyin fln biri bilerek contaya zarar mı veriyor açıp. Aklıma bunlar geliyor sinirden.
Yok canım daha neler. Olan olmuş artık bu kadar paranoyaklaşmaya gerek yok. Birincisi görüldüğü kadarıyla usta sıkıntılı. Arızayı nokta atışı tespit edememiş. İkinci olarak kullanılan parçalar orjinal mi yan sanayi mi? Bu da önemli bir etkendir.
Aman hocam sanayideki ustalar araba sattırır adama. Sorunu siz biliyorsanız gidin yaptırın o zaman işlerini yapıyorlar ama sorun tespit edilemediginde insani çileden çıkartırlar. Binlerce lira verip araç alıyoruz o anki durumunuz belki uymuyordu ama ne olursa olsun keşke ilk servise gitseydiniz. Biz gittik marş dinamosu değişecek dediler parça ellerinde yokmuş beklemeniz lazim dediler sanayide gittik dinamoyu değiştirdik ustaya nesi var bunun demedik bile. Siz de böyle bir yola başvurabilirdiniz. Ayrıca çoğu insan bilmiyor ama garanti dışı da olsa araciniz yada yapilan islem servis yaptığı en ufak değişikliğe 6 ay garanti veriyor ve ustanin dedigi gibi gel ben burdayim cinsinden bir garanti değil elinizde kagitlarla belgelerle sahip olduğunuz bir garanti. Size tavsiyem tekrar o ustaya gitmeden servise gidin. Araç soğuk yuzunden stop etse bile bu bile normal bir sey degil Allah korusun virajlarda- yüksek hizlarda ciddi sıkıntılar çıkartabilir. Geçmiş olsun
Arkadaşalr usta aradı yarın bana getir ücret almıcam zaten anlaşmıştık dedi ve özür diledi. Hata mı yapıyorum artık ben de bilmiyorum ama Yarın götürücem bakalım ne çıkacak.
Benim anlamadigim hareket halinde iken stop eden bir aracin aku ile ne sorunu olabilir Akusu niye degisir
Geçmiş olsun götürün bakalım ustacığa ya batarsın yada çıkarsın artık yapacak bişi yok olan olmuş Sent from my iPhone using Tapatalk
Bugün götürdüm aracı usta olmadığından kardeşi varmış. O da çok işim var tarzında birşeyler söyledi. Bizim Ustayla telefonda konuşturdum araca baktı elektriksel arıza var deyip bir yere gönderdi, orası bundan elektrikrsel sıkıntı yok dedi. Conta 20 gün önce değiştirilmesine rağmen yanmış dedi. (Nasıl yanıyorsa????? ) Sonra bizim usta aradı , en son dükkana bıraktım aracı. Bırakırken de yer yokmuş ana caddeye bırakmamı istedi kardeşi benim görevim sanki(öyle bir yere bıraktım inşallah sıkıntı olmaz) Gerçekten bugün katil olabilirdim o derece frenledim kendimi bazı yerlerde. Birdaha da sanayiye gidersem ne olayım.
Çok geçmiş olsun. benzer durumu ben yazın yaşadım ama erken uyandım, önce yaparız ederiz dediler, söktü uğraştı yapamadı, iyi kötü topladı, haftaya gel başka yerleri de söküp bakalım dedi, tamam dedim, daha da gitmedim. gecen ayda Getz'in immo calısmıyordu, elektrikçime gittim o da ben immodan anlamam dedi başkasına gönderdi, o da beyin tamirine kadar gider dedi. döndüm kendi elektrikçime gittim, forumdan öğrendiğim immo antenini söküp temizlemesini söyledim, ondan yapmaz dedi, sen sök temizle şansımızı deneyelim dedim, söktü temizledi düzeldi. arkadaşların dediği gibi usta var ustacık var.
Bizim ustalar karbüratörlü. Yeni nesil araçlarada malesef yetersiz kalıyorlar. Gerek elektrik gerek mekanik gerekse elektronik olarak. Hatta öyle durumlar oluyorki servis bile çıkamıyor işin içinden. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş olsun. İnşallah artık kesin bir çözüm bulur ve kurtulursunuz. Sizi bu kadar mağdur ettikten sonra telafisini de yapmış olur.
Okuyunca sizin yerinize koydum kendimi.Allah sabir versin gecmis olsun.Film baslamis madem ayni ustayla devam et.Baska bi sorunda ise hic bu ustaya danisma bile..