19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracımı Yardımınızla Daha Iyi Tanımak Istiyorum

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 5 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Hayırlı geceler olsun herkese keyifli forumlar :) Arkadaşlarım abilerim aracı malum yeni aldım sayılır çok bi vakit olmadı fakat bazı şeyleri tam çözemedim bu konuda yardımlarınızı istiyorum . Önceki aracım 2.0 turbo dizel partner idi . Elektronik ünite kontrol bakımından sanki bir tık daha üstün getz'e göre . şimdiki aracımda 2007 makyajlı 1.5 vgt getz .

-Pejoda genleşme kabındaki su seviye altına indimi araçda stop uyarı lambası yanardı , bunda öyle birşey mevcut mu ?
    -Geçen bi problem oldu radyatörde su boşaldı hiç arıza ışığı yanmadı es kaza ters yöne girmesem geri gitmesem yerdeki akan suyu farketmiyceğim . .
    -Pejoda fren hidroliği azaldımı yine stop uyarısı yanardı sesli ikaz ile bunda mevcutmudur ?
    -Getz'de mavi ışık yandığında tamam motor soğuk sıkıntı yok , ışık söndümü normal çalışma sıcaklığı , peki ya kırmızı ışık yanarsa bu ne anlama geliyor ? Tamam hareret yapıyor araç ama bu ışık 90 derecenin üstüne çıktığında mı yanar heralde yanar yanmaz motorun işi bitti durumu olmaz yazın çoğu araç trafik gördümü 100 derecelere yakın çalışıyor 90ı geçiyor . Bu araçta bu durumda ne yapmalıyız ? yola devam mı yoksa çek sağa rölantide soğumasını bekle mi yapıcaz ?
    -Diğer araçta stop edip kontağı çekince sellektör yaparsam 1 dk kadar farlar açık kalıyordu bunda o yok bunu çok önemsemiyorum hadi fakat gecikmeli sönen tavan lambası olmaması kötü . Bunu heralde geçikmeli röle ile çözmeye çalışıcağım . Şimdilik aklıma takılanlar bunlar

2. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    - ilk olarak degil genlesme kabi, radyatör bosalsa gene bir uyari vermiyor.
    -hidrolik bosaldiginda birsey yaparmi emin degilim hic basima gelmedi
    - hararet konusunda sıkıntın olmasin, yaz sicaginda radyator suyu yariya kadar bosalmis. Sogutma sistemi yokken bile motor isinmiyor.
    -aydinlatmanin yavas sonmesini yaparsaniz anlatimini bekliyorum :)

<<bülent>> bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Radyatör suyu için uyarı yok.
    Fren hidroliği seviye uyarısı var, el frenini çektiğinizde yanan ışık yanar.

Devir daim pompası çalışıpta birazda su olan hyundai kolay kolay hararet yapmaz.

Tavan aydınlatması followme home vb özellikler malesef hyundai de pek çok modelde yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

<<bülent>> bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Getz in sürücüye elektronik geri bildirimleri çok gelişmiş değildir. Soğutma suyu biterse bunun uyarısı yok, mavi ve kırmızı hararet ışıkları kontağı açınca bir kere yanıp bir süre sonra sönmeli bu bir çeşit gösterge testi yani self test, kontak açılırken self test yaptığı esnada o lambanın yandığını görürseniz hararet yapınca da yanması gerekli ama yanması için su sıcaklık müşürünün soğutma suyunu görmesi lazım, mantıken motor soğukken mavi ışığı yakan ısınınca söndüren müşür hararet çok yükselince de kırmızıyı yakar zaten, kılavuzda yazdığı üzere 120*C üzerinde kırmızı 60*C altında ise mavi lamba yanar, bu müşür nerede bilmiyorum. Kırmızı ışık yanması çok nadir görülecek birşey şahsen hiç başıma gelmedi. Motor aşırı ısındığı zaman klima kapatılmalı gereksiz yere çalışan elektrikli ve motordan güç çeken ekipmanlar varsa onlar kapatılırsa motor rölantide tutularak düzeltilebilir. Motor yağı seviyesi azaldığında göstergede yağdanlık simgesinin kırmızı yandığı görülür ancak motor çalışmazken kontak açıldığında bu lamba yanar, self test için yandıktan sonra sönen lambalar ve motor çalışmadığı için self test ten sonra yanmaya devam eden uyarı lambalarını takip edip karıştırmamak gerek. Şarj uyarısı lambası neredeyse motor stop edinceye kadar yanmaz stop etmeye ramak kala şarj ışığı yanar büyük ihtimalle şarj lambası uyarı ışığını motor devir göstergesi sinyali çıkışına bağlamışlar motor devri şarj dinamosundan ölçüldüğü için o döndüğü taktirde bu kırmızı akü simgesi yanmıyor gibime geliyor.

Fren hidrolik kabının altında da bir tane soket girişi var hidrolik seviyesi minimum çizgisi altına inerse o müşürün önü açılıyor haliyle orada yağ görmediğinde içeride gösterge ekranında bulunan BRAKE(P)(!) ışığını yakması lazım, ama bu ışık fren hidroliği azaldığında sönük kırmızı yanar el freni çekilince parlak kırmızı yanar.

Getz in kontağı kapatıldıktan sonra kısa uzun farların yanması veya sellektör yapmak mümkün değildir bir tek korna dörtlü flaşör ve iç aydınlatma çalışır, cam düğmeleri de çalışmaz teyp te çalışmaz, anahtarı içeride unutup kapıları elle kapı iç mandalından kilitlerseniz kapılar kapatıldıktan sonra dışarıdan bir daha açamazsınız, sadece yedek anahtarla açılabilir, arka cam buğu çözücü dokunmatik rölelidir düğmeye basınca düğme basılı kalmaz ama ışığı yanarsa devreye girer kontağı kapatıp motor stop ederseniz devreden çıkar motor çalışınca tekrar devreye girmez yine basmanız lazım, klima açıkken belirli periyotlarla sürekli kompresörün kavramasını açar kapatır bunu takip etmek gerek kompresör kavraması düğme açık değilken bile sürekli kavrama kilitli kalırsa klima kompresörü bozulabilir, kalorifer fanı kapalıyken de klima düğmesine basılsa kompresör devreye girmez, farlar kapalı olsa bile arka sis farı düğmesi basılı durumda kalmış ise ön kapıları açtığınızda far açık uyarı ikaz sesi farlar açıkken öttüğü gibi ötmeye başlar, motor arıza lambası motor çalıştıktan 1-2 saniye sonra söner.

Tavan lambası kapılara ayarlı ise çat diye yanıp pat diye söner gecikmeli sönme sözkonusu değil. Anahtarı kontaktan çekince yanmaz yada kapı kilitlerini otomatik açmaz

Benzinli ile dizel arasında illa fark vardır start modeli ile üst modellerde çok ufak farklılıklar var.

Kullanma kılavuzunun boş bir vaktinizde baştan sona okumanızı tavsiye ederim detaylı biçimde yazıyor.

<<bülent>> bunu beğendi.
  5. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim , tavan lambası için bir çalışma yaparsam mutlaka paylaşıcam bunu :)
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim , sanırım hararet problemi için kafamın rahat olması gerektiğini anladım :)
    Uzun uzun yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim maşallah kullanım kitapçığından daha çok bilgi vermişsiniz emeğinize sağlık :)
    Araçdan heralde bu anladıklarım sonucunda kuş serisinin üst modeli ve daha yeni teknoloji ile üretilmiş basit , bakımları kolay düz mantık araç olduğunu düşünür gibi oldum :) Rezistans düğmesine basınca önceki aracımda ışık yanar 10 dk sonra otomatikman kapatırdı kendisini fakat bunda tekrar basana kadar aktif seyir esnasında . Arka sis farı düğmesine basınca far açık uyarısı veriyordu bende sistemde problem var sandım düğmeyi kapatınca ses yok basınca uyarı geliyor :) Klima düğmesine basınca ışıkda yanmıyor klimada zaten devreye girmiyor o sıkıntıyı bakalım nasıl çözücem onu düşünüyorum . Bilgilendirmelerinizin hepsi için çok çok teşekkür ediyorum . Bende kontak kapalıyken tavan lambası yanıyor allahdan o kontağa bağlı değil :)

erenuzel41 bunu beğendi.
  6. Cpt.Price

Cpt.Price Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    121
    Ad Soyad:
    Enes Can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Dohc serilerde hararet sorunu yok coksukur.
    Yaz sıcağında öğlen vakti uzunyola çıkmam gerekti.
    Yüklü vaziyet bir sıkıntı olmadi.

Asus Zenfone 2'den gönderildi.

EmreFirat bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş