Arkadaşlar merhaba, aracımda bir kaç sorun söz konusu; Aracım Hyundai Accent Blue 2014 Dizel Otomatik 1- 50-60 km hızla giderken aracımda ufak ufak zıplamalar söz konusu ( arka lastiklerim'in durumu oldukça kötü gibi dişler bitmiş gibi bu durum zıplama yapabilir mi ? ) 2- Yakın zamanda rot ayarı yaptırdım daha sonra 1 kaç hafta sonra bir lastikçi de jant kapaklarımı değiştirdim bu sebeple tekerle bijonları açıldı bu durumda rot balans ayarı kaçar mı ? 3- Arabamı aldığımdan beridir tam olarak yola tutunmuyor gibi geliyor bununda sıkıntısı tekerlek olabilir mi acaba, sanki yolda giderken kayacakmışım gibi geliyor. Hatta koltuğum sanki dalgalanıyor gibi hissediyorum. Mikron oynamalar yapmak zorunda kalıyorum direksiyonda. ( Yol durumundan mı çözemedim ) 4 - Vites N'den R ye zor geçiyor gibi geliyor bana biraz fazla güç uygulamak gerekiyor gibi geliyor bana. 5- Araba yavaş iken ışıkta dururken vs. hafif frene basıldığında gacur gucur ses geliyor. Bir kaç defa servise göstermiştim fakat servis otomatik araçlarda normal dedi. Bu sıkıntıları en aza indirebilecek tavsiyenizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler yeni bebişimiz olacağı için aracın güvenliğine ayrı bir önem duymaya başladım.
1. Lastikler sertleşmişdir. Esneyip darbeleri emerek süspansiyona yardım edemez. Zıplatır. 2. Rot ayarın lastik sökmeyle bozulmaz. Sadece kapak değişimiylede balans bozulmaz. 3. Sertleşen lastik yolu tutmaz. Bu cepte. Diğer ihtimalde dar lastik tabanı. Bende linea kullanıyorum 185 65 15 lastiklerle araç hiç güven vermiyordu. Geçen hafta 205 55 16 ya geçtim şuan yol tutuş olması gerektiği gibi. Araç kendine geldi. Size tavsiyem yeni lastik alırken en az 195 veya 205 taban lastikleri tercih edin derim. Yol tutuşunuz artacaktır. 4. Otomatik olayında çok bir bilgim yok. Arkadaşlar cevap verecektir. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Araç kaç kmde lastik havalarını 30 yap ufak zıplamaları keser Arabadan kaynaklı zıplamaları ve yolda kayma durumunu kesemezsin Sadece mıchelın takarak daha az hale getirirsin
Ön arka 30 mu yapmalıyım ? Teşekkürler Değerli yorumlarınız için teşekkürler yeni lastik alırken dediğiniz gibi kalın yaptırmak istiyorum bende.
benzin istasyonunda hava basıyorsan ayarı bozuk makinalar 30 diye 50 hava bile basabilir buda zıplama yaptırır bunada dikkat benim araçtada arka tekerin biri 50 bar çıkmıştı lastik tamircilerindeki mekanik göstergelerle kontrol ettirmek lazım
Teşekkürler bu arada konu hortlamışken, tekerlekleri değiştirdim ve ebatı büyülttüm yol tutuşunda ciddi bir iyileşme söz konusu oldu. Kazasız belasız yollar dilerim...