Selam arkadaşlar arabamın bazı bölgelerinde genelde su kalan yerleri bembeyaz olmuş sanırım kreç vede gitmiyor çözümü nedir acaba ??
Calgon diyecem küfürü yiyecem . Limontuzunu biraz suda kaynat. Kireç tutmuş yerlere ılıkken sür. yarım saat bekle. Ilık suyla yıka. Ama boyalı kısımdaysa boyaya zarar verebilirsin. Arabada daha önce hiç denemedim. Evde kettle da falan ben böyle çözüyorum. Bir de internette pratik bilgiler diye arat. Oradaki çözümlerden mantıklı olan hangisiyse onu uygula derim
Bende ayna kenarlarında fark ettim beyaz elma sirkesi tavsiye edilmişti denemedim ama kulağıma küpe oldu.
sirkeyi ben de duymuştum ama uygulamadım. kireç lekeleri muhtemelen aracın yıkandığı suyun aşırı kireçli olmasından dolayıdır. yıkama sonraları hızlı cila tarzı bir ürün kullanırsanız bu izlerden kurtulabilirsiniz. ben bazen kuyu suyu ile bazen şebeke ile yıkıyorum, kuyu suyu bariz kireç lekesi bırakıyor. bu arada kireç boyayı bozabilir çok üstünde bırakmayın derim. ben atas hydrorep kullanıyorum çok da güzel bir ürün, üstelik aracı çok iyi parlatıyor yıkama sonraları. Düzenleyen : Köksal
Sirkeyle çözülür ama ardından durulanmalı hızlıca.Birde kirecden kurtulmak ıcın mutlaka aracı yıkadıktan sonra kurulayınız.
Aramızda kimya mühendisi yok mu? Sirke dediğiniz baz ağırlıklı bir karışım. Aynada falan kullanırsanız, aynanın filmini mahveder diye biliyorum. Ben de merak ettim şimdi. Kimya mühendisi bir arkadaş varsa ondan alalım bilgiyi
Bende Camda Mükemmel Sonuç Veriyor Diye Biliyorum... Zaten Aynanın Elle Dokunulabilen Kısmıda Cam..Yansıtıcı Kısmı En Arkada Film Olarak Düzenleyen : Ersin Cerrah
Benim tahminim o kireç kalıntısından ziyede eger bulunduğunuz yerde kar yağışı çok olmuş ve belediyenin tuzlama çalışması yaptığı yerlerden geçtiyseniz kuruyunca boyanın üzerinde kireç gibi tuz izi kalır örnek vermek gerekirse eğer akdeniz bölgesinde denize girip çıktığınızzaman kurulanmayız üzerinizde tuz tabaksı kalır bu da araçta olan versiyonu ben her kar yağışından sonra mümkün olursa arabayı lift'e alıp altını tekerlek içlerini bol suyla yıkatırım tuzdan arındırmak için arabanın tek düşmanıdır tuz.Çıkarmak içinde sellozik tiner deneyin boyaya zararı olmaz sadece güneş altında yapmayın hemen uçtugu için leke kalabilir gölge bir yer bulup burda silebilirsiniz. Düzenleyen : oisguzar
Arabayı sirkeyle yıkadım kaportayı faln aynalarıda.sirkenin bi zararı yok kireçler çözüldü cillop gibi oldu sonra yıkadım bol suyla tamamdır sirkeden korkanlara duyurulur hiçbişey olmuyo.
köksalım açıklama için teşekkürler arkadaşlar için iy olmuş.benim camlardaki kireçleri nasıl çıkarttığımızı unutma atas valler ürününühttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifgaliba boyadada sulandırma oranını yukseltıp kullanabiliyorduk yanlış hatırlamıyorsam.
arkadasım bence bır kova suya 50 cc civarı normal üzüm sirkesi at fırça veya süngerle yıka ardından hemen normal suyla yıka çıktıgını göreceksin..
Sirkeyi nasıl kullandınız...? Sulandırarakmı yoksa direk kireçli bölgeye döktünüz mü? Benimde spoylerin üstü ciddi anlamda bembeyez... Tırnakla kazınabiliyor fakat tüm spoyleri tırnakla kazımak :S Bende yapmalıyım bu işlemi acilen... Yardımcı olabilirseniz çok iyi olur... İyi günler..
cif mutfak yüzeyleri içinkremler var. üzerinde parlak yüzeyler için uygundur yazanlar. ilk baş ıslak bir bezle kireç yerinin olduğu yeri silin sonra kremidöküp 30 sn falan bekleyin sonra bol suyla silerek durulayın. zaten her mutfakta kesin bir muadili vardır ev hanımlarına sorarsanız nasıl kullanılacağını söylerler arabayı aldığımdan beri her kış iki üç kere kapalı otoparkta üst kata park eden komşum aracının karlarını otoparkta temizlediğinden tavandan su akıyor. oldukça koyu bir iz bırakıyor ve hiç birşey çıkaramıyordu. en son annem bunu verdi denedim ve oldukça memnunum. parlak yüzeyler için olduğundan boya veya cilada herhangibir sorun yaşamadım. sizinde denemenizi tavsiye ederim. not:bu arada sirke oldukça kuvvetli bir asittir kullanacaksanızda dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim.
en guzel cozu evde kullanılan kirec cozucu sirke ye gerekmez biri marka demiştide aklıma gelmiyo su an