Arkadaşlar 2005 model 1.5 crdi accent'im var, aracımda ilk çalıştırmamdan itibaren hararet göstergesi olması gereken orta bölüme gelene kadar hiç bir ses ve sorun yok. Hararet göstergesi ortaya geldiğinde vites 2,3,4. Ve 5 sadece 2000-2700 devirleri arasında fürrr diye sağ ön taraftan ses geliyor devir 2700 geçtiğinde diğer vites geçiçleri dail ses kesiliyor.gaz yememe yok çekiş iyi.usta anlam veremedi. Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
aracı ilk çalıştırdığınızda 1,2,3 vites devir yükseltsende ısınana kadar gelmiyormu ? bana turbo gibi geldi ama bu ilk çalıştırmada ses yapmıyor oluşu kafamı karıştırdı
Gelmiyor hatta hiç ses yok. Hararet göstergesindeki iki nokta arasına gelince aracı normal devirlerde hızlandırıyorum ses var.tabiri caiz ise eski 50 nc kamyonların egzozına ıslık gibi bişeyler takarlardı onun gibi
Ustaya genel kontrole gittim sesin yanı sıra triğere bakmasını istedim değişimin yapılmasını söyledi ordan kaynaklana bilirmi dedim olabilir diyor.bir başka usta araç sadece viteste ve belirttiğim devirlerde hareket halinde sesin geldiğini şanzımandan kaynaklı olduğunu söylüyor
yağ ve yağ filtresini değiştirin diyeceğim ama turbo için geç kalmışsınız. motor ısınınca yağ inceliyor, mil etrafında ince yağ olduğundan merkezden kayıyor ve turbonun palleri bloğa sürterek ses yapıyor.
Ama 2700 devri geçtiğinde ses kesiliyor birde bu sorun araç hep yükte iken geliyor. 5 vitestesiniz 100 km hız ses var araç viteste ayağını gazdan çekiyorsun ses yok gaza basınca ses var.duruyorum gaza boşta 4000 devre kadar basıyorum ses yok
turbo gidiyor aynısını bende yaşadım 2000 devir altında hafif rüzgar sesi 2000 üzerinde ıslık sesi çıkarsa turbodur 750 tl masraf etmiştim ben turboya
VGT turbo nedir araştırması yaparsanız bu sesin 2700 deviri geçtiğinde neden kaybolduğunu daha iyi anlarsınız.
Ayni sorun bizim starextede var hizlanirken devir 2300-2700 arasi turboda islik sesi var icerden ses net sekilde duyuluyo arac dururken gaza basinca ses falan yok aracin çekişinde de sikinti yok turbomu bozuldu acaba
Abi orda olduğunu hep biliyodum da aslında insanin hosunada gidiyo gaza bastikca fıss sesi ama hep masraf iste bilsek bu kadar sikinti yapacağını satardık gönlüm hep crdi motorda zaten
Sen arabaya baya baktın masraf ettin. Aslında crdi a geçseydin belki daha iyi olacaktı D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani 2005 den beri ettiğimiz masrafla bi araba daha alinirdi arabayi değiştirirsek 2010 falan transporter düşünüyoruz hyundai h1 satışta olsa guzel araba ama maalesef ilerde parça sıkıntısı olur bizede büyük araba lazim olduğundan mecbur transporter
Simdi sanayiden çıktım turboda falan sıkıntı yok ama arabanin avansi düşükmüş 1000 km sonra yag değişecek o zaman ayarlicak ayarlayalim da bi gaza basinca kafayi kaldirsin dedi
Arkadaşlar benim aracım 2001 model accent milenyum otamatik vites lpg li Gaza yüklenince bende de ıslık sesi gibi ince bir ses çıkmaya başladı arada yapıyor sonra geçiyor .