merhaba arkadaşlar 98 Lx yumurta kasa sahibiyim arabayı çalıştırıyorum ilk marşta alıyor devir 2,5 üstünde çalışıyor ısındıktan sonra normale dönüyor fakat motor ısındıktan sonra istop ettirdiğimde almıyor motor soğuduktan sonra alıyor bu olay bakımdan sonra oldu yan sanayi buji ile ilgisi varmıdır? ayrıca yolda giderken birden istop ediyor bugün çevre yolunda boşa aldım birden istop etti 5 taktıktan sonra tekrar çalıştı arada bir yapıyor bu istop olayını neden olabilir acaba ayrıca sabah kalktığımda sisler yanmıyordu sis farını açma tuşundaki işikta yanmıyor bu konularda bilgisi olan arkadaş varmı acaba?
aracınız tüp beynıde yapar yolda giderken istop edince tüp kapanıp açılıyomu veya distribütörün içinde modül var oda yapar benim aracta yolda giderken stop ediyordu modülü değiştirdim düzelmişti ama buji yan sanayi olmamalıydı orda yanlıs yapmıssınız
Bujilerin yan sanayi olduğunu bilmiyorum değiştirmişler bakımdayken yanında yoktum büyük ihtimal yan sanayi takmışlar diyorlar çevremdekiler. Modülü nekadara değiştidiniz?
aynı sorun benim aracımda da vardı bu stop etme sorununu benzinde daha çok yapıyodu benzinden gaza geçmiyodu ve araç sıcakken çalışmıyodu soğukken tek marşta alıyodu. karburatörcüye gittim söktü temizledi falan biraz düzeldi aracın sıcakken çalışmaması içinde oto lpg ci de benzin gaz kesicisinin yanına değişik bir röle taktılar ondan sonra yaz kış tek marşta aldı
Bujide yan sanayi diye birsey yoktur baska marka vardir hyundai champion ve ngk markalarini onerir biri 20 lira biri 25 lira istesenuzde baska marka buji takmazlar daha ucuzu yok cunki bosa alinca stop etme meselesi ve sicak motorun calismamasi karburator ve lpg ayarindan
buji ve buji kablolarından neden olur.. Buji kabloları da değişti mi? karbüratör ve gaz ayarı yapılması lazım.. Sis farında da sigorta atmıştır
sisler parkları açmadan yanmaz dikkat ettinizmi bilmiyorum... Stop etme olayıda bakımda hava filtresi değişti ise yeniden ayar yaptırmak gerekir karbüratörlü araçlar için